Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Historisch Festival en 60 jaar Groeistad

t/m 24 september

Contact

Adres:
Markt en Dobbe-eiland
Markt
2711 Zoetermeer
Plan je route
Afstand:

Aanstaande zaterdagmiddag is het op en rond de Markt weer een historische drukte van belang: het Historisch Festival met kampementen met ambachtslieden, ridders, roofvogels, muzikanten en vele anderen.

Oud Soetermeer en het Stadsarchief bevolken ook een tent. Daar is een foto-expo te zien over 60 jaar bouwen aan de…

Aanstaande zaterdagmiddag is het op en rond de Markt weer een historische drukte van belang: het Historisch Festival met kampementen met ambachtslieden, ridders, roofvogels, muzikanten en vele anderen.

Oud Soetermeer en het Stadsarchief bevolken ook een tent. Daar is een foto-expo te zien over 60 jaar bouwen aan de groeistad Zoetermeer. Honderd foto’s van 10 wijken! Na circa 1950 werd het Dorp gebouwd. Vanaf 1966 verrezen de woonwijken Palenstein en Driemanspolder, gevolgd door Meerzicht, Buytenwegh-De Leyens en Seghwaert. Eerst lag de focus op hoogbouw maar midden in de bouw van de wijk Meerzicht kantelde het inzicht en vanaf 1972 werd laagbouw en gestapelde laagbouw de norm. Dit is goed in Buytenwegh en Seghwaert te zien waar geen hoogbouw is te vinden. Terwijl het Stadscentrum vorm kreeg werd in de jaren (19)80 besloten om méér wijken dan de oorspronkelijk geplande te bouwen. Noordhove I en II, Rokkeveen en vanaf 2000 de wijk Oosterheem maakten de stad vol.

Daarnaast is er een boekenmarkt met onder meer historische boeken voor één euro per kilo, een film, vele andere boeken en informatie over de molenaars van de korenmolen.

Portretkunstenaar Madam Silhouette is aanwezig om uw silhouette uit te knippen. Hoofdzuster Eva en Zuster Mila zijn druk in de weer om u alles te vertellen en te laten zien over hun werk in de zorg gedurende de jaren ’40 en ’50. Op de kraam ligt informatie over tulpenbollen eten in de hongerwinter, hoe ambulances er uit zagen, over de wederopbouw en de babyboom. Maandag Wasdag met diverse oude zepen.

Tot zaterdag!

Locatie