Geocache wandeling in Zoetermeer

Geocache wandeling in Zoetermeer

Geocache is de manier om een wandeling leuk te maken. Je kunt op een leuke, interessante en leerzame manier een route volgen. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Je gaat samen met je GPS op pad om allemaal aanwijzingen te zoeken die je uiteindelijk leiden naar de schat. In Zoetermeer heeft Netwerk Zoetermeer 3 gratis geocache routes uitgezet die erg leuk zijn om samen met je gezin, vrienden of familie te doen.

Wat is geocaching?

Je gaat tijdens een wandeling op zoek naar een schat doormiddel van coördinaten. Je volgt de coördinaten met je GPS om bij de schat uit te komen. Door de route op deze manier te volgen kom je onverwachts op hele mooie plekken!

Hoe moet het?

Je kunt online gratis een missie downloaden en vanuit daar je zoektocht beginnen. Elke missie is anders en dat maakt het ook zo leuk. Je hebt niet alleen je missie nodig, maar ook een goed werkende GPS. Dit kan een GPS ontvanger zijn of je telefoon met een geschikte app. Je leest eerst goed de missie door om er achter te komen wat de bedoeling is. Als je dit hebt gedaan kun je de coördinaten gaan volgen. Deze krijg je niet altijd in een keer soms moet je hier ook een puzzel voor oplossen. Met de coördinaten op zak kun je opzoek naar de schat.

 

Bekijk ook andere wandelroutes - Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.