Ontdek de architectuur in Zoetermeer

Ontdek de architectuur in Zoetermeer

Heb je zin in een leuke wandeling in Zoetermeer, dan zijn de Architectuur Ommetjes iets voor jou. Je kunt op bijna elke plek in Zoetermeer een wandeling lopen. Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de Architectuur Ommetjes kunt ontdekken. De ommetjes brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek meer van Zoetermeer!

Wat is een Architectuur Ommetje?

Er zijn 10 Architectuur Ommetjes met allen een verschillende route door Zoetermeer. Een Architectuur Ommetje is een route die je kan wandelen om de mooie plekken van Zoetermeer te herkennen en verkennen. Zo kun je plekken zien met een bijzondere architectuur, maar ook mooie uitzichtpunten. De routes zijn leuk voor zowel inwoners van Zoetermeer die meer van hun woonplaats willen zien, als van mensen die onbekend zijn met de stad en hem beter willen leren kennen.

Bekijk alle Architectuur Ommetjes - Bekijk de verschillende routes in Zoetermeer, klik op een route en download de PDF.

Wandelkaart ophalen of downloaden

De wandelkaarten zijn gratis verkrijgbaar in het Forum, bij de Zoetermeerse hotels, bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen en bij het kantoor van Netwerk Zoetermeer. Je kunt hierboven ook de Architectuur Ommetjes wandelingen bekijken en een PDF met alle informatie downloaden.

Bekijk ook de andere routes - Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.