Musea en galeries

Je vindt in Zoetermeer de leukste musea en een aantal galeries. In het Nationaal Videogame Museum ontdek je de geschiedenis van videogames. Dit musuem vind je in het Stadshart. Een bezoekje aan het museum kun je dus perfect combineren met een dagje winkelen of een hapje en drankje bij de horecagelegenheden.

In de Vlamingstraat vind je Franx. Deze kunsthal biedt kunstenaars een podium, waardoor zij gezien worden en jij kan genieten van hun mooie kunst. Zowel voor jong en oud is er in Zoetermeer wat te beleven!

Nationaal Videogame Museum

Vind je het leuk om meer over videogames te weten en ze natuurlijk te spelen? Dan ben je bij het Nationaal Videogame Museum aan het goede adres. NB! Het museum verhuist en is op dit moment gesloten. Vanaf 14 oktober is het museum op de nieuwe locatie weer te bezoeken. 

Lees meer
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Twee personen die samen spelletjes spelen in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer.

Franx

Het hele jaar door kun je er exposities bekijken, waarbij er speciale aandacht zal zijn voor experiment, lokaal talent, jonge creatieve makers en interessante samenwerkingsprojecten. Ook kun je er lekker eten en drinken en is er vaak iets extra’s te beleven.

Lees meer
Foto van de voorgevel van Franx. Foto van kunstwerken bij kunstgarage Franx.

Exposities en ateliers in Zoetermeer

-

Bekijk de verschillende galeries en ateliers in Zoetermeer.

Wandeling langs kunstwerken

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook in Zoetermeer. Er zijn maarliefst 180 kunstwerken! Ontdek alleen of samen met anderen via de uitgestippelde routes de mooie kunst die Zoetermeer te bieden heeft!

Bekijk de 4 routes
Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum) Kunstwerk van allemaal groenten in een moestuin. Zuccaia van Piero Gilardi (Stadhuis-Forum)

Bekijk ook onze andere tips

-

Misschien zijn deze tips ook wat voor jou. Heb je een andere goede tip? Laat het ons weten!