Musea en galeries

Je vindt in Zoetermeer de leukste musea en een aantal galeries. In het Nationaal Videogame Museum ontdek je de geschiedenis van videogames. Bij Museum de Voorde kun je aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s, de verschillen en overeenkomsten tussen mensen ontdekken. Beide musea vind je in het Stadshart. Een bezoekje aan een van de twee musea kun je dus perfect combineren met een dagje winkelen of een hapje en drankje bij de horecagelegenheden.

In de Vlamingstraat vind je Franx. Deze kunsthal biedt kunstenaars een podium, waardoor zij gezien worden en jij kan genieten van hun mooie kunst. Zowel voor jong en oud is er in Zoetermeer wat te beleven!

Museum De Voorde

Aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s en tentoonstellingen maakt Museum De Voorde inzichtelijk dat we meer op elkaar lijken dan we denken. En dat het oke is om jezelf te zijn. In Museum De Voorde leer je over de overeenkomsten en verschillen tussen mensen en hoe je daarmee om kunt gaan.

Lees meer
De zijkant van het museum en je ziet het gehele paarse gebouw. Twee mensen die met een koptelefoon in een kamer zitten vol met posters op de muren.

Nationaal Videogame Museum

Vind je het leuk om meer over videogames te weten en ze natuurlijk te spelen? Dan ben je bij het Nationaal Videogame Museum aan het goede adres.

Lees meer
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Twee personen die samen spelletjes spelen in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer.

Franx

Het hele jaar door kun je er exposities bekijken, waarbij er speciale aandacht zal zijn voor experiment, lokaal talent, jonge creatieve makers en interessante samenwerkingsprojecten. Ook kun je er lekker eten en drinken en is er vaak iets extra’s te beleven.

Lees meer
Foto van de voorgevel van Franx. Foto van kunstwerken bij kunstgarage Franx.

Exposities en ateliers in Zoetermeer

-

Bekijk de verschillende galeries en ateliers in Zoetermeer.

Wandeling langs kunstwerken

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook in Zoetermeer. Er zijn maarliefst 180 kunstwerken! Ontdek alleen of samen met anderen via de uitgestippelde routes de mooie kunst die Zoetermeer te bieden heeft!

Bekijk de 4 routes
Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum) Kunstwerk van allemaal groenten in een moestuin. Zuccaia van Piero Gilardi (Stadhuis-Forum)

Bekijk ook onze andere tips

-

Misschien zijn deze tips ook wat voor jou. Heb je een andere goede tip? Laat het ons weten!