Ontdek de regio

De omgeving van Zoetermeer

Zoetermeer ligt centraal in de provincie Zuid Holland, tussen Den Haag en Rotterdam in. Grenzend aan het Groene Hart ben je zo in het prachtige polderlandschap en bij de plassen. De historische binnenstad van Delf ligt op een steenworp afstand.

Zin om uit te waaien aan zee? Het strand van Wassenaar is minder dan 30 minuten rijden. En met de RandstaRrail ben je zo in Den Haag om de tram naar Scheveningen te pakken.

 

Twee kinderen fietsen door het bos en de zon schijnt door de takken heen.

Twee kinderen fietsen door het bos en de zon schijnt door de takken heen.

Groene Hart

Zoetermeer ligt midden in het Groene Hart. In het Groene Hart is veel te beleven. Zo kun je helemaal tot rust komen terwijl je een wandeling maakt of een fietsroute volgt. Geniet van de mooiste natuur midden in de Randstad.

Lees meer

Het Westland

Het Westland wordt gekenmerkt door de vele kassen, de brede stranden aan de kust en de pittoreske dorpskernen zoals Naaldwijk, Schipluiden, De Lier en ‘s Gravenzande. Tussen de kust en de kassen is er veel te beleven voor natuurliefhebbers, dagjesmensen, sporters, gezinnen en vakantiegangers. Zoek de rust en de ruimte in één van de natuurgebieden zoals het Prinsenbos of het Staelduinse Bos. Of ga naar de Westlandse kust, een onontdekte parel en onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Naar de website
Ingang van het Buytenpark met een informatie bord en een weg.

Ingang van het Buytenpark met een informatie bord en een weg.

Buytenhout

Regiopark Buytenhout is een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer, Delft en Pijnacker-Nootdorp. Verschillende groengebieden lopen hier naadloos in elkaar over: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout.

Recreatiekaart Buytenhout

Midden-Delfland

Midden-Delfland is de groene oase tussen de grote steden in de Randstad. Dit prachtige landschap kenmerkt zich door groene weilanden, sloten, knotwilgen en vormt samen een prachtig ruim uitzicht. Het is het enige ‘Bijzonder Provenciaal Landschap’ van Nederland. Ontdek het unieke stiltegebied op de fiets of al wandelend over de boerenpaadjes. Je kan hier terecht voor heerlijke streekproducten van de boer, verrassende overnachtingslocaties en pittoreske dorpen zoals ’t Woudt, Schipluiden en Maasland. Geniet in Midden-Delfland van de overheersende rust. 

Naar de website
Twee mensen lopen over een pad door de polders.

Twee mensen lopen over een pad door de polders.

Land van Wijk en Wouden

Dit is de plek om rijke cultuurhistorie, landelijke natuur en heerlijke streekproducten te ontdekken en proeven. Geniet van het mooie groen dat vlakbij Zoetermeer ligt.

Ontdek meer
Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Hof van Delfland

Hof van Delfland is een aaneengesloten gebied in de regio Rotterdam-Den Haag. Hier zorgen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Zuid-Hollands Landschap en Dunea ervoor dat, samen met boeren, de natuur en het landschap goed onderhouden wordt.

Lees meer

Ontdek de recreatiegebieden in Zoetermeer - Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit te gaan of juist om te sporten; het kan allemaal!