5x herfst in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

De dagen worden korter, de bomen worden bruiner en de dekentjes op de bank komen weer tevoorschijn. Dat kan maar één ding betekenen: het is herfst! Het kan zijn dat u de herfst geweldig vindt en geniet van alle gezelligheid. Of misschien vindt u de herfst maar niks. Er zijn in Zoetermeer tal van herfstachtige activiteiten te beleven. Of u nou jong of oud, een herfstliefhebber of herfst minder leuk vindt, deze tips zijn voor iedereen. 

Fietsen in Zoetermeer

Een fietstocht is de manier om op een leuke manier van de natuur te genieten. Fiets door parken en bossen en geniet van alle gekleurde bladeren aan de bomen. Of probeer zoveel mogelijk kastanjes te verzamelen. Heeft u geen zin om zelf een route uit te stippelen? Bekijk dan eens de fietsroutes. De Park & groengebieden route gaat bijvoorbeeld dwars door de natuur en is een echte aanrader! 

Bekijk de fietsroutes
Twee mensen zijn aan het fietsen in Zoetermeer. Er is veel groen te zien.

Heerlijke chocolademelk of Pumpkin Spice Latte

Is een fietstocht iets te veel van het goede? Dan is lekker binnen zitten met een (warm) drankje misschien meer iets voor u. Wat dacht u bijvoorbeeld van warme chocolademelk? Dé plek hiervoor is Chocolate Company in het Stadshart. Hier hebben ze meer dan 50 soorten chocolademelk! En als u er dan toch bent, kunt u meteen één van de gebakjes proeven. Een ander typisch herfstdrankje is de Pumpkin Spice Latte. Dit drankje bestaat onder andere uit espresso, pompoen, kaneel en speculaaskruiden. U haalt de Pumkin Spice Latte bij Starbucks.

Lees meer

Haken of breien

Haken of breien is de perfecte herfsthobby. U kunt bijvoorbeeld uw eigen trui, muts of sjaal breien en haken. Zo gaat u lekker warm de winter in én heeft u een uniek kledingstuk. Win-win! Vindt u het gezellig om samen met anderen te haken of breien? Of wilt u graag tips? Dan is het haak- en brei café iets voor u. U bent elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Forum Café. Deelname is gratis.

Lees meer

Naar de kermis

Als u denkt aan herfst, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan de volgende activiteit. Maar deze tip vindt toch echt midden in de herfst plaats: de kermis! Van 22 tot 30 oktober kunt u op de parkeerplaats van SilverDome genieten van allerlei spannende en leuke attracties. Het thema van de kermis is halloween.

Lees meer

Stadsboerderij de Balijhoeve

Bij Stadsboerderij De Balijhoeve is ook genoeg te beleven. Op 23 oktober kunnen kinderen allerlei herfstdingen knutselen. Ook vertrekt er elk uur een wandeling waarbij u onder begeleiding door het Balijbos loopt. Zo ontdekt u welke paddenstoelen er allemaal in het Balijbos groeien. U kunt tussen 13.00 en 16.00 uur langskomen.

Lees meer

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.