Tips voor de voorjaarsvakantie in Zoetermeer

Voorjaarsvakantie tips

De voorjaarsvakantie is begonnen! Ondanks de coronamaatregelen is er gelukkig nog genoeg te doen in Zoetermeer om jouw vakantietijd te vullen. Geniet van een ontspannende wandeling of fietsroute door Zoetermeer, probeer een buitenactiviteiten uit zoals toeren op een E-Chopper en geniet van een avondje bankhangen met online activiteiten zoals het Thuistheater of een Online Escaperoom in de UITagenda! Wij geven hieronder enkele tips.

Het is heerlijk wandelweer - Met het lekkere weer deze week is een wandeling het ideale uitje. Daarnaast is het helemaal coronaproof! Bekijk hier de verschillende wandelroutes.

Noordelijk Plassengebied

Mensen op het strand in de natuur.

Noordelijk Plassengebied

Wil jij het Noordelijk Plassengebied in Zoetermeer ontdekken? Volg dan deze route! Tijdens de wandeling kom je verschillende aspecten van de recreatiegebieden, van bos tot strand. Bekijk ook de lunch to-go opties bij restaurants langs de route.

Kunstroutes

Kunstroutes

Ben jij een echte kunstliefhebber? Bewandel dan een van onze kunstroutes en ontdek enkele van de 180 kunstwerken van Zoetermeer.

Architectuurwandelingen

Architectuurwandelingen

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle 10 de wandelingen! 

Balijbos
© Bureau Citymarketing Zoetermeer

Balijbos

In het Balijbos zijn verschillende korte en lange routes voor wandelaars uitgestippeld. Je kunt in het bosgebied blijven of doorlopen richting het Bieslandse Bos.

Twee parken, twee gezichten

Twee parken, twee gezichten

Met deze wandeling loop je door twee parken in Zoetermeer: het Buytenpark en het Westerpark. De een heuvelachtig en ruig, de ander aangelegd naar voorbeeld van een landschapstuin. 

Geocache wandeling

Geocache wandeling

Je kunt op een leuke, interessante en leerzame manier een route volgen. Midden in Zoetermeer zijn verschillende caches (schatten) verstopt. Om die te kunnen vinden, moet je met een GPS allerlei geheime aanwijzingen opsporen en opdrachten uitvoeren.

Ontdek Zoetermeer op de fiets

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan.

Bekijk de fietsroutes

Meer buitenactiviteiten - Naast veel parken, bossen en recreatiegebieden heeft Zoetermeer ook diverse wateren. Bekijk de coronaproof buitenactiviteiten!

Thuis ontspannen - Wil jij vooral ontspannen tijdens de voorjaarsvakantie? Hier enkele tips voor een gezellig dagje/avondje bankhangen.