Zomer in Zoetermeer

Zon, strand, recreatie en evenementen, de zomer is begonnen! Heb jij dit jaar een vakantie in eigen land of heb je helaas je vlucht naar het buitenland gemist? Zoetermeer heeft een verrassend veelzijdig aanbod aan cultuur, sport, muziek en evenementen! Bekijk hier hoe jij een leuke vakantie in eigen land kunt invullen tijdens de zomer in Zoetermeer.

Vlucht naar het tropische eiland gemist?

Met een beetje fantasie tussen de palmbomen aan de zee liggen? Ontdek de Zoetermeerse Plas! Naast zwemmen kun je hier ook duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en (wind)zeilen. Het gebied is heel geschikt om heerlijk te wandelen, fietsen, of skeeleren. 

Ontdek de Zoetermeerse Plas
Mensen op het strand in de natuur. strandtent aan het water. Mensen op het strand in de natuur.

Vlucht naar Ibiza gemist?

Ook voor een leuk feestje hoef je niet ver te reizen, eind augustus vind namelijk Live at the Lake en Sweetake Festival plaats! Met Di-Rect, Broederliefde, Freddy Morera en nog veel meer grote Nederlandse artiesten kun jij je in Zoetermeer prima vermaken.

Aankondigingsposter van evenement Sweetlake Festival in 2022 in Zoetermeer. Foto van de aankondigingsposter van evenement Live at the Lake in Zoetermeer.

Vlucht naar Tokio gemist?

Wil jij je highscores verbeteren op iconische Japanse spelkasten? Dat kan! Bij het Nationaal Videogame Museum leer je over de geschiedenis van alle iconische spellen en de kasten staan uiteraard op free-play.

Ontdek het Nationaal Videogame Museum
Mensen zitten op een rijtje games te spelen.

Vlucht naar Monaco gemist?

Formule 1 is er dit seizoen dan wel al geweest, de straten van Monaco zijn iconisch voor autosport. Wist je dat je je in Zoetermeer ook kunt uitleven in autosport? Namelijk op de kartbaan bij Gamecity! De recent vernieuwde kartbaan is in totaal 500 meter met veel bochten, een hair-pin en een extra verdieping.

Ontdek Gamecity
Karten bij Gamecity in de nieuwste karts.

Vlucht naar Berlijn gemist?

Ben jij een fan van architectuur en streetart? Zoetermeer is een eeuwenoud dorp dat van circa 7.000 inwoners in de jaren zestig is uitgegroeid tot een stad die vandaag de dag meer dan 120.000 inwoners telt. Deze explosieve groei heeft een enorme impuls gegeven aan de architectuur en stedenbouw van Zoetermeer. Iedere wijk heeft een architectuurwandeling uitgestippeld. Ontdek de meest variërende architectuur in Zoetermeer!

Ontdek de architectuurwandelingen
Street art kunstwerk op oud kantoorgebouw met veel gekleurde muurschilderingen.

Vlucht naar de alpen gemist?

De Alpen: natuur, heuvelgebieden en recreatie. Je vindt het ook in het Buytenpark in Zoetermeer! Namelijk bij Adventure Valley die beschikt over een geheel vernieuwd klimpark. Het klimpark heeft 4 klimroutes met meer dan 20 verschillende obstakels. Ziplines, touwbruggen, klimnetten, evenwichtsbalken en nog veel meer. Maar je kunt je ook uitleven op de mountainbike in de heuvels van Buytenpark en skiën of snowboarden op de steilse indoor skipiste van Europa, SnowWorld.

Ontdek Buytenpark
Foto van een mountainbiker in het Buytenpark in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Vlucht naar Rome gemist?

Geen pizza of pasta in Italië? Geniet van de lekkerste Italiaanse gerechten bij een van de restaurants in Zoetermeer: Bella Torino, Pavarotti Zoetermeer en Happy Italy

Een foto van het gebouw van restaurant Bella Torino in de Dorpsstraat Zoetermeer. Voorkant van Pavarotti in de avond. Het logo is verlicht met de kleur blauw.

Vlucht naar de Biënnale gemist?

Ben jij fan van de Biënnale in Venetië? Je hoeft ook niet ver te reizen voor kunst van jonge designers! In Zoetermeer vind je het bij Kunstgarage Franx.

Ontdek Kunstgarage Franx
Een foto van een kunstwerk van lampen bij Kunstgarage Franx.

Ontdek meer

-

Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Je zult je er geen moment vervelen! Ga lekker uitwaaien, bezoek jouw favoriete restaurant of ontdek je eigen wijk met één van de architectuurwandelingen.

Ontdek de natuur

Ontdek de natuur

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer.

UITagenda Foto van publiek op het Nicolaasplein in Zoetermeer tijdens het Bevrijdingsfestival in 2022.

UITagenda

Bekijk welke voorstellingen, activiteiten en evenementen je kunt bezoeken.

Sporten in Zoetermeer Een man is aan het golfen bij Burggolf Westerpark.

Sporten in Zoetermeer

Als sportliefhebber heb je genoeg te doen in Zoetermeer. Van mountainbiken tot suppen, plan jouw sportieve uitje hier!

Terrassen in Zoetermeer

Terrassen in Zoetermeer

Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen in het zonnetje? Bekijk een overzicht van alle terrassen in Zoetermeer.

Binnen in het overdekte gedeelte van het stadshart met veel mensen en veel winkels.

Winkelen in Zoetermeer

Ontdek het winkelaanbod, van grote retailers tot unieke speciaalzaken.

Dagje uit met kids

Dagje uit met kids

Je uitleven in een speelbos, kennis maken met boerderijdieren of sportieve en leerzame activiteiten ondernemen. Ook voor kids is er in Zoetermeer genoeg te doen!

Overnachten De ingang van het Golden Tulip Hotel.

Overnachten

Op zoek naar een plek in Zoetermeer om de nacht door te brengen? Een luxe hotel of knusse bed & breakfast? In en rond Zoetermeer is er voldoende keuze!

Uitgaan Foto van het gebouw van concerthal Poppodium Boerderij.

Uitgaan

Zoetermeer heeft een verassend veelzijdig aanbod aan muziek en cultuur. Geniet bijvoorbeeld na de zomer van zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten bij Poppodium Boerderij en de grootste BN'ers bij het Stadstheater Zoetermeer.