De Haagse Hogeschool

Studeren in Zoetermeer

Steeds meer studenten in het mbo en hbo weten het: Zoetermeer is de plek. Hier krijgen ambitieuze studenten de ruimte om zich te ontwikkelen en serieuze stappen te zetten. Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en De Haagse Hogeschool opgezet.

Studeren op de locatie in Zoetermeer is uniek, want in de Dutch Innovation Factory werken onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers samen in één gebouw aan de ICT-innovaties van morgen. Op deze kleinschalige locatie krijgen studenten veel persoonlijke aandacht van de docenten. Studenten en ondernemers werken in de Factory samen aan projecten met échte impact op de omgeving.

Het Dutch Innovation Park

De Haagse Hogeschool biedt de voltijdsopleidingen HBO-ICT en Applied Data Science & Artificial Intelligence aan in de Dutch Innovation Factory in het Dutch Innovation Park. De opleidingen in Zoetermeer zijn de eerste stap naar een succesvolle carrière met baangarantie.

Het Dutch Innovation Park is de Playground for Digital Innovators. Tijdens jouw opleiding word je onderdeel van de Dutch Innovation Community samen met medestudenten, docenten, tech-specialisten uit het bedrijfsleven en de overheid.

HBO-ICT

Toffe games ontwikkelen? Hacken? Of alles leren over cybersecurity? Dan ben je als student bij de opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool aan het goede adres. Met HBO-ICT ligt de wereld letterlijk aan je voeten, want ICT komt overal terug: in mobiele applicaties, beveiliging, online betalen, wifinetwerken, etc. Met deze opleiding wordt gewerkt aan de tech-oplossingen van morgen.

Studeren in Zoetermeer - Zoetermeer is de plek
  • Studeren in Zoetermeer - Zoetermeer is de plek

Differentiaties van de opleiding HBO-ICT

-

Ontdek waar jouw interesses liggen.

Tijdens de opleiding staat de student zijn/haar talent centraal. Het eerste halfjaar leert de student het vakgebied ICT in de volle breedte kennen. De keuze voor een differentie wordt pas na het eerste semester gemaakt. De opleiding HBO-ICT bestaat uit vier differentiaties, waarvan Innovative Development en Information Security Management worden gegeven in het clubhuis van het Dutch Innovation Park.

Differentiatie Innovative Development

De differentiatie Innovative Development is geen traditionele studie met hoorcolleges en de daarbij behorende lessen, maar studenten werken in kleine groepen aan ‘challenges’ (een innovatieve opdracht of project) om digitale oplossingen te bedenken voor problemen waar bedrijven en organisaties tegenaan lopen. Hierdoor komen veel aspecten van ICT aan bod, zoals programmeren, code schrijven en het bedenken van systemen.

Differentiatie Information Security Management

Tijdens de differentiatie Information Security Management ga je de strijd aan tegen cybercriminelen. De docenten leren de studenten over veiligheidsrisico’s in kaart brengen en bedenken hoe een systeem gebouwd wordt met het hoogst mogelijke security niveau. Hackers komen hierdoor niet in de systemen waardoor de veiligheid van gebruikers en data gewaarborgd blijven.

Challenges

De HBO-ICT-differentiatie Innovative Development is een bijzondere differentiatie. Het onderwijs is gebaseerd op onderzoekend leren en vraaggestuurd onderwijs. Centraal staan de innovatieve challenges.

Wat is een challenge?
Een challenge is een innovatieve, multidisciplinaire opdracht of project waar studenten (minimaal) één semester hun volle aandacht aan geven. De studenten gaan aan de slag met een prototype bouwen, product, onderzoek of experiment.

Innovative Development-studenten kiezen ervoor om hun talenten optimaal te ontdekken en ontwikkelen. Zij krijgen de ruimte zelf te kiezen welke vaardigheden zij willen ontwikkelen en worden begeleid door docenten in de rol van coaches.

Voor ondernemers: een challenge inbrengen?
Het challenge-based onderwijs biedt de ruimte om verschillende challenges in te brengen. Er is veel mogelijk! Wil je een challenge inbrengen of van gedachten wisselen? Neem contact op met Hamza Soekhai via h.soekhai@hhs.nl. 

SIM IT & Design

SIM – Studievereniging voor ICT & Media – zet zich in voor het verbeteren van de studiesfeer en het verbreden en verdiepen van de studies van de Faculteit IT & Design voor De Haagse Hogeschool. Er worden verschillende activiteiten aangeboden door het gehele schooljaar heen en als SIM-lid krijg je diverse kortingen op schoolboeken en samenvattingen.

Studenten bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Foto van studenten van studentenvereniging SIM van de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer bij Jump One.

Dutch Innovation Community

Welke innovatie start jij vandaag? De kracht van de Dutch Innovation Community in Zoetermeer is de gedeelde passie voor IT en innovatie. Kennis delen, samenwerken, open innoveren en creëren zijn de doelen. 800 ICT-studenten van De Haagse Hogeschool, hun docenten en bedrijven van binnen en buiten de Zoetermeerse Dutch Innovation Factory zijn lid.

Meer informatie
Dutch Innovation Factory van boven af. Verschillende mensen staan aan een sta tafel met elkaar te praten Logo van de Dutch Innovation Factory op het gebouw