Praktische informatie

Zoetermeer is de vierde stad van Zuid-Holland

Zoetermeer is de vierde stad van Zuid-Holland. Het is een aantrekkelijke en groene plaats. Het ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht en is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Zoetermeer is een stad waar je je welkom voelt!

Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en de Haagse Hogeschool opgezet.

Wonen als student in Zoetermeer

-

Zelfstandige woonruimte, anti-kraak of op kamers?

De woningcorporaties bieden op de website Woonnet Haaglanden specifiek voor jongeren (18 tot 23 jaar) gelabelde woningen aan. Dit zijn zelfstandige en specifiek voor jongeren bestemde sociale huurwoningen. Behalve het sociale huuraanbod via Woonnet Haaglanden bieden Interveste en Ad Hoc ook woonruimten aan in Zoetermeer. Het betreft in deze gevallen tijdelijk huren of anti-kraak wonen. Deze opties zijn, vanwege hun lage huurprijzen, geschikt voor jongeren.

Verder zijn diverse particuliere verhuurders actief in Zoetermeer. Onder hen worden ook jongerenwoningen verhuurd. Deze jongerenwoningen kennen vaak een huurprijs vergelijkbaar met het sociale huursegment. De afgelopen en komende jaren zijn bijvoorbeeld enkele kantoren getransformeerd naar woonruimte voor jongeren.

Bereikbaarheid mboRijnland

De locatie Van Doornenplantsoen is goed bereikbaar: lopend, per fiets, auto of OV. Station Palenstein ligt op loopafstand. Zowel met de trein als bus zijn er snelle verbindingen naar Den Haag CS en Leiden CS, maar ook andere steden zijn goed bereikbaar.

Ook per auto is het gebouw makkelijk te bereiken. Het ligt vlak bij de snelweg A12 en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom de school.

Praktische informatie en handige adressen.

-

Lees hier meer over praktische zaken rondom studeren in Zoetermeer.