In en op het water in Zoetermeer

Het Noordelijke plassengebied

Naast veel parken, bossen en recreatiegebieden heeft Zoetermeer ook diverse wateren. Het Noordelijke plassengebied omvat naast het Noord Aa (Zoetermeerse plas) nog twee andere plassen: de Noordhovense plas en de Benthuizerplas. Het is een waterrijk natuur- en recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer. Het vormt de overgang van de stad naar het polderlandschap. Wandelen en fietsen is hier zeker de moeite waard! Maar je kunt er in de zomer ook heerlijk zwemmen, suppen of surfen. Zin om te gaan kanoën? Dat kan binnenkort in het nieuwe recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder. Ook voor activiteiten in en op het water is Zoetermeer dé plek! 

De leukste wateractiviteiten in Zoetermeer

-

Watersportliefhebbers kunnen zich in Zoetermeer naar hartelust uitleven met duiken, wind- en kitesurfen, kanoën, drakenboot varen en (wind)zeilen. Of neem een frisse duik of ga op pad met Rondvaart Zoetermeer.

Rondvaart Zoetermeer

Rondvaart Zoetermeer

Ervaar de omgeving van Zoetermeer en het Groene Hart vanaf het water. Met een gids vaar je boven het maaiveld en kun je genieten van het landschap. 

Kanoën in de Nieuwe Driemanspolder Een vrouw die heerlijk aan het kanoën is op het water.

Kanoën in de Nieuwe Driemanspolder

In de Nieuwe Driemanspolder kun je binnenkort kanoën, kajakken en roeien. Of breng je eigen sup mee en je kunt er naar hartenlust peddelen. 

Zwemmen, suppen en surfen? Verschillende paddels tegen de muur aan in de kleuren rood, geel en blauw.

Zwemmen, suppen en surfen?

Bij het Noord Aa kun je je volledig uitleven met verschillende watersporten.

Verfrissende duik bij Strand Noord Aa Mensen op het strand in de natuur.

Verfrissende duik bij Strand Noord Aa

Op een warme zomerdag in de file naar Scheveningen is niet nodig: aan het zandstrand van het Noord Aa in Zoetermeer is het tijdens warme zomerdagen goed vertoeven!

Bootje varen in het Westerpark

Bootje varen in het Westerpark

Ontdek per boot waarom het Westerpark zo bekend is binnen én buiten Zoetermeer. 

Vissen kan op deze plekken in Zoetermeer Een man is aan het vissen.

Vissen kan op deze plekken in Zoetermeer

Noordelijke Plassengebied

Trek er lekker op uit! Te voet of op de fiets: het waterrijke gebied is prachtig om te verkennen. De Zoetermeerse plas (Noord Aa), Noordhovense plas, Benthuizerplas en het Prielenbos (een natuurlijk moerasbos) maken deel uit van het gebied. 

Lees meer ...
Drie windsurfers zijn bezig op het Noord Aa. Mensen op het strand in de natuur. groen en bomen in het recreatiegebied.

Ontdek de recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit te gaan of juist om te sporten; het kan allemaal!