Recreatiegebieden

Ontspannen in het groen in Zoetermeer

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, vogels spotten, met de kinderen erop uit of juist sporten als mountainbiken, suppen of zwemmen; het kan allemaal!

De Balij

De Balij

Aan de rand van de wijk Rokkeveen ligt het prachtige Balijbos. De Balij is een jong bos dat is aangelegd voor de Floriade. Het oudste gedeelte van het bos, het Floriadebos, is nog maar 25 jaar oud. Samen met het Bieslandse Bos vormt De Balij een gestaag groeiend stukje ‘groene long’ tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft. 

Westerpark

Westerpark

Het Westerpark is het grootste park van Zoetermeer en is eerder een groot recreatiegebied dan een stadspark. Het vele water in het park zorgt ervoor dat het gebied zo groen is. Wie door het Westerpark wandelt of fietst, of een bootje huurt, ontdekt vanzelf waarom het park tot ver buiten Zoetermeer bekend is!

Bentwoud Foto van recreatiegebied Bentwoud aan de rand van Zoetermeer. Ontspannen in de natuur? Zoetermeer is de plek.

Bentwoud

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart aan de rand van Zoetermeer en Boskoop. Een heel nieuw bos, maar waar nu al veel te beleven is. Met ruim 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad! 

Buytenhout

Buytenhout

Regiopark Buytenhout is een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Delft, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hier lopen verschillende groengebieden naadloos in elkaar over: Buytenpark, Westerpark, Nieuwe Driemanspolder, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout. 

Meervaarders

Meervaarders

Zoetermeer is groen én heeft veel water aan de randen van de stad. Ervaar de omgeving van Zoetermeer en het Groene Hart dan ook op z’n mooist vanaf het water! Rondvaart Zoetermeer verzorgt rondvaarten vanaf Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude.

Nieuwe Driemanspolder

Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder (N3MP) is een recreatiegebied dat aansluit bij het Westerpark en het Buytenpark in Zoetermeer. Pas geopend in 2020, dus nog volop in ontwikkeling en je ontdekt steeds iets nieuws!

Noordelijk plassengebied Mensen op het strand in de natuur.

Noordelijk plassengebied

Het Noordelijk plassengebied is een waterrijk natuur- en recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer. Het vormt de overgang van de stad naar het polderlandschap. Een heerlijke plek in Zoetermeer om te wandelen, fietsen, hardlopen of voor watersportactiviteiten!