Werken aan je toekomst? Dit is de plek.

Studeren in Zoetermeer

Steeds meer studenten in het mbo en hbo weten het: Zoetermeer is de plek. Hier krijgen ambitieuze studenten de ruimte om zich te ontwikkelen en serieuze stappen te zetten. Met name op het gebied van toegepaste ICT heeft Zoetermeer een aantal interessante samenwerkingen met regionale opleidingen en De Haagse Hogeschool opgezet.

De Dutch Innovation Factory (DIF) biedt plaats aan differentiaties, minoren, afstudeerprogramma’s en labs met een sterke focus op digitale innovatie. Onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven vormen de drie pijlers. 

mboRijnland Zoetermeer is een gezellige en overzichtelijke school met ongeveer 2200 studenten. Er zijn twee locaties in Zoetermeer: Van Doornenplantsoen (voor een opleiding in de richting Economie, Entree, Servicemedewerker en Welzijn en Zorg) en Ayers Rock (voor één van de opleidingen Sport en Bewegen). 

Studeren op een unieke locatie

De concentratie van hbo IT-studenten, -professionals en nationaal en internationaal opererende bedrijven op het Dutch Innovation Park zorgt voor een stevige IT-community.

Bekijk de video en ontdek meer over studeren in Zoetermeer!

Studeren in Zoetermeer - Zoetermeer is de plek
  • Studeren in Zoetermeer - Zoetermeer is de plek

Haagse Hogeschool op Dutch Innovation Factory

De Haagse Hogeschool heeft als enige hogeschool van Nederland een vestiging in Zoetermeer. En het is geen toeval dat daar de Faculteit IT & Design is gevestigd. Zoetermeer is namelijk een echte IT-stad. Maar liefst twintig procent van het bedrijfsleven maakt onderdeel uit van de IT-branche. Dat is veel voor Nederlandse begrippen!

Met een bruisend Atrium, diverse Innovatie Labs en een levendige community is de Factory hét clubhuis van IT-ondernemers en -professionals uit Zoetermeer. Bedrijven op het Park hebben rechtstreeks toegang tot de ruim 750 studenten, docenten en lectoren. De Universiteit Leiden en de TU Delft waar het Dutch Innovation Park mee samenwerkt, liggen op een steenworp afstand. En niet te vergeten, als enige hogeschool in Nederland biedt De Haagse Hogeschool de bachelor Cyber Securitymanagement aan. 

Meer informatie

mbo Rijnland

mboRijnland Zoetermeer is een gezellige en overzichtelijke school met ongeveer 2200 studenten. Er zijn twee locaties in Zoetermeer: Van Doornenplantsoen (voor een opleiding in de richting Economie, Entree, Servicemedewerker en Welzijn en Zorg) en Ayers Rock (voor één van de opleiding Sport en Bewegen). 

Als student bij mboRijnland Zoetermeer voel jij je écht gezien en gehoord. Er is een groot en divers aanbod aan opleidingen. Als student werk je mee aan belangrijke maatschappelijke innovaties in de stad. Zo word je goed voorbereid op de volgende stappen in jouw carrière. 

Meer informatie
Het schoolplein van mboRijnland.

Alle informatie over studeren in Zoetermeer

-

Welke studies kun je volgen in Zoetermeer en aan welke scholen? En wat kun je doen op het gebied van sport in Zoetermeer? Bekijk hier alle informatie.