Voor ieder wat wils

Zin om te schaaten maar ligt er geen natuurijs? In SilverDome kun je tijdens het winterseizoen iedere woensdagmiddag op de ijshockeybaan schaatsen. Wist je dat hier ook de enige officiële curlingbaan van Nederland is? Daarnaast biedt SnowWorld Zoetermeer de steilste indoorpiste van Europa aan met maar liefst vier pistes en tien skiliften. Een unieke beleving op echte sneeuw. Ga langs en ervaar het zelf!

Drie kinderen zitten samen met de mascotte op het huis. Een foto van een vrouw met twee kinderen. De kinderen hebben gesnowboard en de moeder geeft een high five aan een van de kinderen.

Binnen sporten of juist buiten

-

Als sportliefhebber heb je genoeg te doen in Zoetermeer, zowel binnen als buiten. Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen én inspannen als Zoetermeer. Kies een thema, klik en ontdek!

Sporten Klimpark Ayers Rock

Sporten

In Zoetermeer zijn er veel mogelijkheden voor actieve uitjes. Zo zijn er in- en outdoor actieve uitjes zoals karten, lasergamen, trampolinespringen, klimmen, golfen en windsurfen. 

In en op het water Drie windsurfers zijn bezig op het Noord Aa.

In en op het water

Watersportliefhebbers kunnen zich in Zoetermeer naar hartelust uitleven met duiken, wind-en kitesurfen en kanoën. 

Wandelroutes Twee mensen zijn samen heerlijk aan het fietsen in het bos.

Wandelroutes

Bekijk de verschillende wandelroutes waarbij je onderweg geniet van de stad, polder, parken, groengebieden en kunst in Zoetermeer. 

Fietsroutes Twee kindjes fietsen samen in het bos. De zon schijnt heerlijk door de bomen heen.

Fietsroutes

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen gaan.

Wandelen Een man en vrouw zijn hand in hand samen aan het wandelen. Ze laten de hond uit.

Wandelen

Kom naar Zoetermeer en ontdek alle mooie plekken waar je kunt wandelen. Als je zin hebt in een geplande route of gewoon een wandeling in het bos, park of de stad. 

3 favoriete fietsroutes

3 favoriete fietsroutes

Stad & Polder route (43km)
Al fietsend ontdek je eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen, kunst in het groen en groene weiden met schilderachtige boerenbedrijven.

Stad & Park Route (27km)
Ontdek de vele parken die Zoetermeer rijk is. 

Bos & Park Route (41km)
Met deze route fiets je langs en door het Westerpark, Balijbos, Wilhelminapark, Buytenpark, de Oude Kerk en het Gemaal De Leyens.