Kunst en cultuur

Musea en Kunst in Zoetermeer

Je vindt in Zoetermeer het leukste museum van Nederland! In het Nationaal Videogame Museum ontdek je de geschiedenis van de videogames. Een bezoekje aan het museum kun je perfect combineren met winkelen of een hapje en een drankje in één van de vele horecagelegenheden in de stad.

In de Vlamingstraat vind je kunstgarage Franx. Deze kunsthal biedt kunstenaars een podium, waardoor zij gezien worden en jij kan genieten van hun mooie kunst. 

Nationaal Videogame Museum

Het leukste museum van Nederland? Dat vind je in Zoetermeer. Vind je het leuk om meer over videogames te weten en deze natuurlijk ook zelf te spelen? Dan ben je bij het Nationaal Videogame Museum aan het goede adres. NB! Het museum verhuist naar een grotere locatie en is op dit moment gesloten. 

Lees meer
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Twee personen die samen spelletjes spelen in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer.

Kunstgarage Franx

Het hele jaar door kun je er exposities bekijken waarbij er speciale aandacht is voor experiment, lokaal talent, jonge creatieve makers en interessante samenwerkingsprojecten. Ook kun je er lekker eten en drinken en is er vaak iets extra’s te beleven.

Lees meer
Foto van de voorgevel van Franx. Foto van kunstwerken bij kunstgarage Franx.

Exposities en kunstateliers in Zoetermeer

-

Bekijk de verschillende galeries en ateliers in Zoetermeer.

Wandeling langs kunstwerken

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook Zoetermeer. Er zijn maar liefst 180 kunstwerken in de openbare ruimte! Ontdek via de uitgestippelde routes de kunst die Zoetermeer te bieden heeft.

Bekijk de 4 routes
Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum) Kunstwerk van allemaal groenten in een moestuin. Zuccaia van Piero Gilardi (Stadhuis-Forum)

Bekijk ook onze andere tips

-

Misschien zijn deze tips ook wat voor jou. Heb je een andere goede tip? Laat het ons weten!