Ontdek de omgeving van Zoetermeer

Groene Hart

Zoetermeer ligt centraal in de provincie Zuid-Holland, tussen Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Leiden, Gouda en Utrecht in. Grenzend aan het Groene Hart ben je zo in het prachtige polderlandschap en bij de plassen. De historische binnenstad van Delft ligt op een steenworp afstand.

Zin om uit te waaien aan zee? Het strand van Wassenaar is minder dan 30 minuten rijden. En met de RandstadRail ben je zo in Den Haag om de tram naar Scheveningen te pakken.

Ontdek de regio

-

Met de auto of het openbaar vervoer reis je snel en gemakkelijk van Zoetermeer naar steden en recreatiegebieden in de omgeving. Bekijk hier wat je allemaal kunt ontdekken in de regio!

Den Haag Een foto van de skyline van Den Haag vanuit de duinen. Zoetermeer is de plek.

Den Haag

Den Haag, Stad aan Zee. Op een kwartiertje van Zoetermeer kom je in een stad met vele facetten; koninklijk, historie, parken, strand, Scheveningen, Kijkduin, beachlife, duinen, cultuur, wereldkeukens, sport en nog veel meer. Laat je verrassen door de parels van Den Haag en ervaar een zee van ruimte.   

Leiden Dichtbij Zoetermeer ligt Leiden. Het is een stad met rijke historie en een winkel- en horeca-aanbod.

Leiden

Op ongeveer 25 minuten van Zoetermeer ligt Leiden: de Stad van Ontdekkingen. Met rijke historie, musea, theaters, gezellige binnenstad, monumenten, winkels, restaurants, cafés en de universiteit zal niemand zich hier vervelen. Of je hier nu bent voor een paar dagen of langer, in Leiden ontdek je het fijne leven.

Gouda Een foto van het kaaswinkeltje in Gouda op de website van Zoetermeer is de plek, ontdek de regio.

Gouda

Op maar 20 minuten van Zoetermeer vind je Gouda met haar prachtige historische binnenstad. Slenter door de middeleeuwse straatjes en langs de grachten. Ontdek de vele bezienswaardigheden, de Gouda Kaasmarkt en mooie hofjes, shop in de leuke en authentieke winkels en galeries. En natuurlijk proef je van de heerlijke kaas en echt Goudse stroopwafels. Kom en ontdek Gouda, de stad die in 2022 750 jaar stadsrechten vierde.

Rotterdam De skyline van Rotterdam.

Rotterdam

Op nog geen half uur reizen van Zoetermeer ligt Rotterdam. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. Ontdek de hotspots in de stad zoals Ahoy of doe een Rondvaart.

Groene Hart

Zoetermeer ligt midden in het Groene Hart. In het Groene Hart is veel te beleven. Zo kun je helemaal tot rust komen terwijl je een wandeling maakt of een fietsroute volgt. Geniet van de mooiste natuur midden in de Randstad. 

Lees meer
Het Groene Hart van Holland, Zoetermeer is de plek. Het Groene Hart van Holland op Zoetermeer is de plek.

Het Westland

Het Westland wordt gekenmerkt door de vele kassen, de brede stranden aan de kust en de pittoreske dorpskernen zoals Naaldwijk, Schipluiden, De Lier en ‘s Gravenzande. Tussen de kust en de kassen is er veel te beleven voor natuurliefhebbers, dagjesmensen, sporters, gezinnen en vakantiegangers. Zoek de rust en de ruimte in één van de natuurgebieden zoals het Prinsenbos of het Staelduinse Bos. Of ga naar de Westlandse kust, een onontdekte parel en onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Lees meer
Foto van het Midden-Delfland. Dit is een prachtige open landschap wat dicht bij de grote steden Delft, Den Haag en Rotterdam ligt. Zoetermeer is de plek. Foto van het Midden-Delfland. Dit is een prachtige open landschap wat dicht bij de grote steden Delft, Den Haag en Rotterdam ligt. Zoetermeer is de plek.

Hof van Delfland

Hof van Delfland is een aaneengesloten gebied in de regio Rotterdam-Den Haag. Hier zorgen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Zuid-Hollands Landschap en Dunea ervoor dat, samen met boeren, de natuur en het landschap goed onderhouden wordt.

Lees meer

Ontdek meer gebieden in de regio

-

Wil je nog meer gebieden in de regio van Zoetermeer ontdekken? Bekijk hier wat je nog meer kunt doen! Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit of sporten; het kan allemaal.