Ontdek te voet of op de fiets de stad en natuur van Zoetermeer

Fietsroutes

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Zo kun je meerdere fietsroutes volgen waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, recreatiegebieden en kunst. Er zijn ook verschillende wandelroutes die voor jong tot oud leuk zijn.

Zo kun je met het hele gezin een geocache route doen waar je zelf door middel van coördinaten de route gaat ontdekken. Ook kun je een architectuurwandeling maken en zo de mooiste architectuur van Zoetermeer ontdekken. Voor de sporters is er een mountainbike route in het Buytenpark  of wat dacht je van een kunstroute waarmee je de diverse kunst in Zoetermeer kunt ontdekken? Kortom, Zoetermeer is dé plek om een wandeling of fietstocht te maken!

Wilt u graag een rondje door Zoetermeer? Bekijk dan ook de wandelroutes

Wandelen

-

Bekijk de verschillende wandelroutes in de omgeving van Zoetermeer. Zo ontdek je de stad op een hele andere manier!

Geocaching

Heb je zin om de stad en de mooie natuur van Zoetermeer te ontdekken? Doe dit nu op een nieuwe manier. Met een gps op zak ga je opzoek naar de schat.

Ontdek de geocache routes
Foto van een gps. Hiermee kun je een Geocache route volgen en caches (schatten) vinden die verstopt zijn!

Architectuur wandelingen

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek de 10 verschillende wandelingen! 

Bekijk de wandelingen
Foto van het Stadsmuseum Foto van molen De Hoop

Fietsen

-

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan.

Mountainbiken in het Buytenpark

Er is in dit park een moutainbike route aangelegd die drie pittige heuvels beslaat. Ga jij het mountainbike parcours in het Buytenpark ontdekken?

Bekijk de route
Mountainbiken in het Buytenpark.

Ontdek de recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit te gaan of juist om te sporten; het kan allemaal!