Ondernemen in Zoetermeer

(Groei)ambitie in Zoetermeer

Voor ondernemers met (groei)ambitie is Zoetermeer de plek. Zoetermeer ligt in het hart van de Randstad en is uitstekend bereikbaar vanuit de omliggende grote steden. Met ruim 13.500 geregistreerde bedrijven biedt de stad een levendig bedrijfsleven. Ieder jaar starten 1.400 nieuwe ondernemers een bedrijf in Zoetermeer. 

Zoetermeer maakt plek voor mensen met ambities en innovaties die de stad sterker, mooier en duurzamer maken. Kom ondernemen in Zoetermeer! 

Dag van de Ondernemer Zoetermeer 2023 Microfoon als afbeelding voor Radio NRG079

Dag van de Ondernemer Zoetermeer 2023

Wij zijn trots op onze ondernemers. Daarom zetten wij op vrijdag 17 november tijdens de Dag van de Ondernemer onze ondernemers in het zonnetje. Samen met Netwerk Zoetermeer organiseert gemeente Zoetermeer de speciale radio-uitzending ‘Radio NRG 079’, spreek uit Radio Energy Zoetermeer vanuit Ter Zake het Ondernemershuis. 

Hilgersom Horeca Groep finalist Ondernemersprijs Haagland 2023

Hilgersom Horeca Groep finalist Ondernemersprijs Haagland 2023

Reno Hilgersom van Hilgersom Horeca Groep uit Zoetermeer, met vestigingen als Het Wapen van Zoetermeer en PuuRR aan de Dobbe, is een van de drie finalisten voor de Ondernemersprijs Haaglanden 2023. Naast Reno zijn de Haagse ondernemers Claudia Duinisveld van Ad Hoc en Rolien van Groeningen van KSV Facilitair BV in de race voor de prijs. Op 15 november wordt de winnaar bekend gemaakt en weten we of Hilgersom Horeca Groep de titel meeneemt naar Zoetermeer.

Zoetermeerse ondernemers schitteren in KVK Innovatie Top 100 2023

Zoetermeerse ondernemers schitteren in KVK Innovatie Top 100 2023

Virtual Bodyguard BV en TranZero BV, twee ondernemers uit Zoetermeer, zijn opgenomen in de KVK Innovatie Top 100, editie 2023. "We zijn trots op deze ondernemers en hun prestaties.” vertelt wethouder economie Jan Iedema. “Zoetermeer zit vol met innovatieve bedrijven en toekomstige kanshebbers op deze eervolle vermelding.”

Terugblik Ondernemers Festival 2023

Terugblik Ondernemers Festival 2023

De eerste editie van Het Ondernemers Festival vond plaats op 14 maart 2023. Het evenement was een succes en werd goed ontvangen door de bezoekers. Het festival bood studenten, starters en ondernemers in de IT-sector veel handvatten en motivatie om succesvol te ondernemen. 

Het Ondernemers Festival werd georganiseerd door de gemeente Zoetermeer en het grootste IT-ondernemerscollectief van Nederland The Future Group.

Dit is de plek.

  • Ideale en centrale ligging in de Randstad ten op zichte van grote steden.
  • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en liggend aan A12.
  • Aanwezigheid van een ecosysteem met ketenpartners en koepels in sterke sectoren.
  • Toegang tot innovatief talent en netwerk via onder andere het Dutch Innovation Park.
  • MKB-vriendelijkste gemeente Zuid-Holland in 2021/2022
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. De voorkant van de Mandelabrug van een afstand. Je ziet een groot gebouw wat is ontworpen boven de brug en een mooie fontein.

Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer is een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility.

Meer informatie
Luchtfoto van het Dutch Innovation Park. Parkeerplaats van het Dutch Innovation Park.

Startups en scale-ups

Heb je een IT startup of scale-up in Zoetermeer? Vergroot je succes en groei met scale booster, een nieuw initiatief van de gemeente Zoetermeer. Scale booster biedt je een netwerk met kennis en expertise over ondernemen, financierings- en subsidiemogelijkgeden, huisvesting en zakelijke (ondernemers) netwerken in Zoetermeer en in de regio. Jouw bedrijf krijgt dus alle kansen om te groeien.

Meer weten?
Foto van de oprichter van Scalebooster.

Contact gemeente Zoetermeer

Wil je contact opnemen en de juiste persoon spreken die jouw ondernemersvraag kan beantwoorden? 

Accountmanagers team economie Zoetermeer: 

  • Dorine Brinkel: Accountmanager bedrijventerreinen
  • Jacco van Dam: Accountmanager bedrijventerreinen Rokkehage, Hoornerhage en Zoeterhage
  • Fons de Ree: Accountmanager kantoorlocaties en sr. accountmanager kantoren en Dutch Innovation Park
  • Irma de Graaff: Accountmanager startups & scale-ups en ondernemerscoach Ter Zake het Ondernemershuis 
  • Monique Leijerweert: Accountmanager detailhandel, horeca en leisure

Bureau Citymarketing Zoetermeer:

We nodigen bedrijven, organisaties en instellingen in Zoetermeer van harte uit om te laten zien hoe veelzijdig Zoetermeer is. Wil je weten hoe je kunt aansluiten bij de citymarketingactiviteiten? Neem contact op  via ditisdeplek@zoetermeer.nl.

Ondernemers aan het woord

-

Waarom vestigen in Zoetermeer? Wat is het ondernemersklimaat? Maak kennis met verschillende ondernemers uit Zoetermeer.