Kunstroute 1: Kunst in het hart

Gezichten van de stad

Zoetermeer kent vele gezichten, ook van brons! In het Stadshart Zoetermeer vind je verschillende sculpturen. Onder andere De man die vuur geeft van Jan Fabre, die gasten van het Stadhuis-Forum verwelkomt. Of het Meisje spelend met hond van Evert den Hartog, dat ongestoord tussen de winkeliers aan het spelen is. En zo ontmoet je nog veel meer door de stad.

Brons beeld heet bezoekers welkom bij Stadhuis Zoetermeer. De man die vuur geeft van Jan Fabre Bronzen sculptuur van een meisje dat met een hond speelt. Meisje spelend met hond van Evert den Hartog (Stadshart Zoetermeer)

Aardappelmannetjes

Voordat Zoetermeer zich sterk uitbreidde, lagen op deze plek akkers vol aardappels. Van den Toorn verwijst hier met deze enorme keien naar. Door de lange neuzen lijken de aardappelmannetjes op de Japanse Tengu: fabeldieren die demonen afschrikken. De aardappelmannetjes staan er dus om ons te beschermen.

Weet jij welk speelgoed de kunstenaar in gedachten had toen hij het idee kreeg voor dit beeld? Tip: denk aan de films van Toy Story.

Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum)

Koffie- en lunchplekken in de stad

-

Heb je onderweg trek gekregen of kun je wel een goede koffie gebruiken? Ga dan langs bij één van deze locaties in het Stadshart.