Kunstroute 4: Richting Lansing

Beeldende kunst verbindt mensen met hun stad en geeft een eigen identiteit aan een plek. Dat maakt kunst een belangrijk onderdeel van de stadscultuur. De gemeente Zoetermeer verstrekt al decennialang opdrachten aan professionele kunstenaars om bij bouwprojecten een kunstwerk te maken. Een kunstwerk speciaal ontworpen voor de plek èn speciaal voor de mensen die de plek gebruiken.

Inmiddels staan er meer dan 180 unieke kunstwerken in de stad. Je kunt ze ontdekken met de verschillende kunstroutes. Elke route leidt door een ander stukje Zoetermeer. Voor wie met kinderen op pad gaat, staat er per kunstwerk een vraag die helpt om een gesprek over kunst op gang te brengen.

Kunst in het park

Via deze route kom je langs het Burgemeester Hoekstrapark. Drie bijzondere kunstwerken worden hier uitgelicht: Zonnewijzer, Piramide en obelisk en Schatkist. Ontdek meer over deze kunstwerken tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht door het park. 

Maak kennis met ...

De Straatveger glimlacht breed naar je. Ondanks dat jullie naar elkaar kijken op ooghoogte, is de veger kleiner dan de gemiddelde mens. Bij het kunstwerk Vader en kind zie je een volwassen figuur beschermend over een kind staan. De volwassene wijst met zijn arm een bepaalde richitng op en het kind volgt de richting met zijn blik. Waar kijken de beide figuren volgens jou naar?