Wandeling langs kunstwerken in Zoetermeer

Beeldende kunst

Beeldende kunst verbindt mensen met hun stad en geeft een eigen identiteit aan een plek. Dat maakt kunst een belangrijk onderdeel van de stadscultuur. De gemeente Zoetermeer verstrekt al decennialang opdrachten aan professionele kunstenaars om bij bouwprojecten een kunstwerk te maken. Een kunstwerk speciaal ontworpen voor de plek èn speciaal voor de mensen die de plek gebruiken.

Inmiddels staan er meer dan 180 unieke kunstwerken in de stad. Je kunt ze ontdekken met de verschillende kunstroutes. Elke route leidt door een ander stukje Zoetermeer. De kunstroutes kun je wandelen en soms fietsen en de routes zijn zoveel mogelijk toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. Ontdek alleen of samen met anderen de mooie kunst die Zoetermeer te bieden heeft!

Vier verschillende kunstroutes

Er zijn vier kunstroutes waarbij je verschillende kunstwerken in Zoetermeer ontdekt. Voor wie met kinderen op pad gaat, staat er per kunstwerk een vraag die helpt om een gesprek over kunst op gang te brengen. Door de vragen worden kinderen nieuwsgierig en geïnteresseerd in kunst. Je stimuleert je kind om goed te kijken naar een kunstwerk en te vertellen wat hij/zij erbij denkt. 

Ontdek alle kunstroutes

-

Bekijk de 4 kunstroutes in Zoetermeer en download de PDF met de routebeschrijving.

Kunstcatalogus

In de catalogus kun je allerlei informatie vinden over bestaande kunstwerken in Zoetermeer: hoe lang staat het kunstwerk er al, door wie is het gemaakt en van welk materiaal. Daarnaast kun je zoeken naar kunst van een bepaalde kunstenaar, een kunstwerk of per wijk.

Naar de catalogus
Kunstwerk van allemaal groenten in een moestuin. Zuccaia van Piero Gilardi (Stadhuis-Forum) Dit is de Stuiter van Sanja Medic (Buytenwegh) een kunstwerk

Bekijk ook de andere routes

-

Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.