Activiteiten en evenementen in juni

De leukste activiteiten en evenementen

We kunnen deze maand weer genieten van de leukste activiteiten en evenementen in Zoetermeer! Zonnetje erbij, drankje in je hand en genieten van de leukste muziek. Er is voor iedereen iets te doen! Bekijk op deze pagina welke evenementen je in juni kunt bezoeken en zet ze alvast in je agenda.

Zoetermeer Blues Festival

Beleef de sfeer van blues en meer op dit 3-daagse muziek-evenement van 3 tot en met 5 juni. Een flinke dosis veelzijdig live entertainment op meerdere podia en bij horeca-gelegenheden in het centrum van Zoetermeer. De alweer 28ste editie van het jaarlijkse Zoetermeer Blues Festival!

Meer over Zoetermeer Blues Festival
Foto van publiek bij het Blues Festival Zoetermeer. Foto van het podium op Markt bij Blues Festival Zoetermeer

Rastaplas on the move

Wil je alvast in de Jamaicaanse sferen komen voor Rastaplas 15 en 16 juli (17e editie www.rastaplas.nl)? Dat kan! Op zaterdag 11 juni kun je op het Nicolaasplein bij de Dorpsstraat gratis genieten van drie reggaebands.

Meer over Rastaplas on the move
Foto van muzikanten op het podium bij Rastaplas on the move in Zoetermeer.

Kom Erbij Festival

Nieuw: het Kom Erbij Festival in Zoetermeer! Op zaterdag 11 juni is dit festival ‘gratis’ te bezoeken op de Markt en rondom het Dobbe-eiland plaats. Met een groot scala aan sportieve activiteiten is dit hét festival voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Zij kunnen hier na de coronapandemie weer in beweging en verbinding komen.

Meer over Kom Erbij Festival
Foto van een poster met activiteiten bij het Kom Erbij Festival in Zoetermeer. Foto van de poster van het evenement Kom Erbij Festival in Zoetermeer.

Dag van de architectuur

We nodigen jou uit om op de Dag van de Architectuur 2022 nieuwe en speciaal opengestelde gebouwen te bezoeken. Er draait een film, er is een tentoonstelling, dé bijzondere stadsmaquette is te bezoeken en er zijn kinderactiviteiten. Het thema van deze landelijke dag is (T)huis: Thuis in het groen, Thuis aan het water, Thuis in het dorp, Thuis in de nieuwe stad. Kortom voel je thuis in Zoetermeer 60 jaar New Town.

Meer over Dag van de Architectuur
Foto van bezoekers bij een kraampje tijdens Dag van de Architectuur in Zoetermeer. Foto van het Stadsmuseum

Meer evenementen en activiteiten in Zoetermeer

Naast deze evenementen kun je in Zoetermeer ook heerlijk genieten van kunst en cultuur. Bekijk hieronder bijvoorbeeld ook de voorstellingen, concerten en activiteiten bij het Stadstheater en Poppodium Boerderij!

Musea en exposities

Je vindt in Zoetermeer de leukste musea en een aantal galeries. In het Nationaal Videogame Museum ontdek je de geschiedenis van videogames. Bij Museum de Voorde kun je aan de hand van activiteiten rond actuele thema’s, de verschillen en overeenkomsten tussen mensen ontdekken. Beide musea vind je in het Stadshart. In de Vlamingstraat vind je Franx. Deze kunsthal biedt kunstenaars een podium, waardoor zij gezien worden en jij kan genieten van hun mooie kunst.

Ontdek de musea
Acht verschillende speelkasten naast elkaar waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Foto van de tentoonstelling Respect Museum De Voorde in Zoetermeer Foto van kunstwerken bij kunstgarage Franx.

Poppodium Boerderij & muziek

-

Poppodium Boerderij is een poppodium gevestigd in Zoetermeer, waar muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland samen komen om in een intieme setting te genieten van wereldberoemde muzikanten.

Meer tips

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.