Op ontdekkingstocht in het Balijbos

| Bureau Citymarketing

In het prachtige Balijbos aan de rand van Rokkeveen is veel te beleven. Te voet, op de fiets of vanaf de rug van een paard is er voor iedereen genoeg te zien. Ook met kinderen is een bezoek aan dit mooie stukje natuur één grote ontdekkingstocht.

Wie aankomt bij het Balijbos vanuit Rokkeveen ziet allereerst Stadsboerderij de Balijhoeve oppoppen. Zeven dagen per week kun je hier eindeloos spelen, van alles leren over de boerderijdieren en geitjes aaien. Regelmatig staan er leuke activiteiten op het programma voor het hele gezin, zoals helpen bij de verzorging, het voeren van de dieren of eieren rapen.

Kraambezoek

De Balijhoeve is sinds kort ook een aantal dieren rijker. Zo beviel pony Lola in april van een klein veulentje. Bezoekers van de boerderij mochten meedenken over de naam van de pasgeboren merrie. Uit alle inzendingen werd de naam Lynn gekozen. Maar er is meer babynieuws op de boerderij. Afgelopen dinsdag beviel koe Rosie van een klein stiertje.

Beleeftuin en Libellenreservaat

Net achter het restaurant van de Balijhoeve is een mooie beleeftuin. In de beleeftuin groeien allerlei verschillende soorten bloemen, plantjes en kruiden. Bieslook, tijm, oregano, lavendel en dropplantjes. Je vindt het hier allemaal. Deze mooie plek biedt ook onderdak aan veel belangrijke insecten. Zo is het voor de bijen goed vertoeven in het grote bijenhotel.

Het libellenreservaat naast het Balijbos is uniek in Zoetermeer en omstreken. Tientallen soorten zijn hier te spotten. Ze houden zich goed verscholen tussen de vele bloemen, maar wie goed kijkt spot ze gegarandeerd. Tijdens een wandeling door dit bijzondere natuurgebiedje in Rokkeveen ontdek je van alles op de informatiebordjes langs de route. Elke jaar komen er weer bloemen en ook bordjes bij. Zo raak je nooit uitgekeken. Benieuwd geworden? Op dit moment staat het groen volop in bloei.

Speelbos Balij

Uren ravotten, verstoppertje spelen, hutten bouwen, klimmen, klauteren en slootje springen. Dat is het hele jaar door een feest. In het speelbos staat alles in het teken van ridders. De houten ridders bewaken de poort in de stadsmuur. Vul met de pomp de slotgracht, spring over de stapstenen of slinger jezelf via de touwen over het water. Kleine krachtpatsers trekken zichzelf via het pontje naar de overkant. Een bezoek aan het speelbos biedt eindeloos speelplezier.

Kabouterpad

Sinds kort is het Balijbos de thuisbasis van een groot aantal kleine kereltjes met baard en een rode puntmuts. Het Kabouterpad is een avontuurlijke speurtocht van 1,5 kilometer voor de jonge bezoekers van het bos. Speur naar kaboutersporen, voer opdrachten uit en wie weet kom jij kabouter Spillenbeen tegen. Bij het restaurant van de Balijhoeve koop je voor € 6,50 een kaboutertasje met daarin een kaboutermuts, opdrachtenboekje en een stickervel. Het opdrachtenboekje verschilt per seizoen, waardoor je het hele jaar door kunt speuren naar kabouters!