Fietsen door de stad en de natuur doe je in Zoetermeer

Fietsen in Zoetermeer

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Heb je geen zin om te fietsen, maar wel zin om lekker buiten te zijn? Ontdek Zoetermeer op een E-Chopper. Dit is een elektrische scooter waarmee je door de mooie landschappen van Zoetermeer kunt rijden.

Naar zee vanuit Zoetermeer route

Met de fietsroute 'Naar zee vanuit Zoetermeer' fiets je vanuit Zoetermeer, via de Duivenvoordecorridor (een mooi groengebied) in Voorschoten door naar Meijendel in Wassenaar rechtstreeks naar de Noordzee. 

Bekijk de route
Ingang van het Buytenpark met een informatie bord en een weg. Foto van een fiets in het Westerpark in Zoetermeer.

Stad & Polder route

De Stad & Polder route leidt je naar en door het prachtige polder- en veenweidegebied grenzend aan de stad. Je kunt al fietsend de eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen ontdekken.

Bekijk de route
Water door het groene recreatiegebied.

Stad & Park route

Met de fietsroutes van BeleefRoutes app kom je door en langs de mooiste parken in Zoetermeer. Ontdek met de Stad & Park route de vele parken die Zoetermeer rijk is.

Ontdek de route

Park & groengebieden route

In de randstad zijn weinig plekken waar zoveel parken, polders, plassen en buitensport- en recreatiemogelijkheden zijn, dan in Zoetermeer. Zo fiets je met de Park & groengebieden route langs en door al deze mooie plekken.

Lees verder
Mensen zitten op een bankje in de natuur.

Toeren op een E-Chopper

Met deze duurzame en geruisloze elektrische scooter ontdek je Zoetermeer en omgeving op een wel heel toffe manier!

Ontdek meer
Twee mensen rijden op ieder een eigen E-chopper langs SnowWorld.

TOP Zoetermeer

In Zoetermeer vind je twee TOP routes: 

  • Burgemeester Middelberglaan 2 in Oosterheem
  • Heuvelweg in het Westerpark
Bekijk de TOPs
Foto van een Toeristisch overstappunt in Zoetermeer. Vanaf dit punt kan je de auto achterlaten en heerlijk fietsen en wandelen. Bord van het Toeristisch Overstappunt in Zoetermeer.

Recreatiegebieden in Zoetermeer

-

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Lekker wandelen en fietsen, met de kinderen erop uit te gaan of juist om te sporten; het kan allemaal!