Sweetlake sweethearts

| Bureau Citymarketing

“We liepen elkaar bij de bushalte weer tegen het lijf".

In februari, maand van de liefde, delen we verhalen van Sweetlake sweethearts. Ofwel liefdesverhalen met een Zoetermeers tintje. Deze week is het woord aan Simone en Marc.

Simone en Marc verhuisden als kleuters beiden naar het Zoetermeerse Meerzicht. Al die jaren al dichtbij elkaar in de buurt, maar de eerste ontmoeting vond een aantal jaar later plaats op het Alfrink College. “Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar in de vierde klas (1985 – 1986) zagen we elkaar wel staan op het studieplein”, steekt Simone van wal. Marc trok de stoute schoenen aan en de twee trokken een tijd samen op. Zo werd er onder andere gedanst. Marc: “In het eindexamen jaar gingen we geregeld naar Amphion”.

Uit het oog, maar niet uit het hart

De tieners haalde hun diploma’s en gingen studeren. Marc studeerde Bestuurskunde, Simone Kunstgeschiedenis. Beiden in Leiden, maar het stel verloor elkaar zo’n anderhalf jaar lang uit het oog. Tot op die dag in het najaar van 1990. “We liepen elkaar toen bij de bushalte weer tegen het lijf”, vertelt Simone. “Op de Breestraat”, vult Marc aan. Nu was het Simone die het initiatief nam. Met succes, want op 24 november zaten de studenten samen in de Promenade bioscoop. “In het Stadshart zat toen nog een bioscoop tegenover de McDonalds. Daar gingen we naar de film Ghost”, blikken de twee terug. “Sindsdien zijn we samen”.

Floriade

Een romantische tijd volgde. “In 1992 was de Floriade in Zoetermeer. Je kon toentertijd bij de Albert Heijn sparen voor een passe-partout. Daarmee kon je het hele seizoen binnenlopen en op momenten dat het niet druk was lekker ronddwalen. Daar zijn we heel wat uurtjes geweest en hebben we beiden goede herinneringen aan”, vertelt het stel glimlachend.

Huwelijksbootje

In 1996 gaven de jeugdliefdes elkaar het ja-woord. Simone: “We zijn getrouwd in Hofstede Meerzigt en in de Nicolaaskerk. Het feest was in de Nineties, tegenwoordig is dat De Bakkerswinkel”. Het koppel vond hun thuis in de wijk De Leyens en in de jaren daaropvolgend werden hun drie dochters Carlijn (26), Anna (24) en Sterre (21) geboren.

Nu ruim 33 jaar na hun date in de Promenade bioscoop is het stel nog altijd ‘happy in love’. Waar gaan ze tegenwoordig graag op date? “Wij zijn laatst gezellig gaan eten bij het Ministerie van Geluk”, sluit het gelukkige koppel af.

Heb je ook een Zoetermeers liefdesverhaal?

Een mooi liefdesverhaal van Zoetermeerse bodem dat niet mag ontbreken in deze rubriek? Stuur een e-mail naar ditisdeplek@zoetemeer.nl en wie weet delen wij jullie ‘lovestory’.