Sweetlake sweethearts

| Bureau Citymarketing

“Ik werd ontvoerd door Chantal Janzen en Wendy van Dijk”

In februari, maand van de liefde, delen we verhalen van Sweetlake sweethearts. Ofwel liefdesverhalen met een Zoetermeers tintje. Deze week delen Sander en Mick hun ‘love story’.

Zo’n 10 jaar geleden komen Mick en Sander elkaar meerdere malen tegen. De eerste keer op een feestje en de tweede keer in de Dorpsstraat tijdens Koningsdag. Blikken werden gewisseld, maar het gesprek was kort”, vertelt Mick: “Onder het mom van een geintje zeiden we, de derde keer is trakteren”. Een tijdje later lopen de twee elkaar opnieuw tegen het lijf in Silverdome en de eerste afspraak wordt gepland. “We hebben Indisch gegeten en zijn naar een soort concert geweest. Dat concert was een flop, maar tussen ons klikte het gelijk.”

Samen uit, samen thuis

Vele dates volgden en de twee gaan graag samen op pad. Van filmfestival, tot een drankje drinken in de stad. Ook gaat het stel graag naar feestjes en evenementen. “Vroeger gingen we allebei al graag naar Locomotion”, blikt Sander terug. “We kenden elkaar toen nog niet, maar zijn elkaar misschien wel 100 keer voorbij gelopen.”

Mick woont op dat moment in Zoetermeer een heeft vier kinderen uit een eerder huwelijk. Sander woont in Benthuizen, maar werkt in Zoetermeer. Nadat de mannen een tijd samen zijn, trekt Sander in bij zijn grote liefde. “Ik vond Zoetermeer al een leuke stad en het was ook makkelijker aangezien Mick zijn kinderen er woonden en naar school gingen.”

Ontvoerd op tv

Nietsvermoedend is Sander aan het werk als er plotseling twee bekende presentatrices voor zijn neus staan. “Ik werd ontvoerd door Chantal Janzen en Wendy van Dijk”. De oudste dochter van Mick heeft het stel, in overleg met haar vader, opgegeven voor het programma ‘Janzen & Van Dijk voor al uw bruiloften en partijen’. “We waren bij Sander zijn ouders op bezoek toen ik werd gebeld door Talpa. We waren met nog een paar andere stellen uitgekozen uit 1200 inzendingen.” In het geheim bereidt Mick samen met zijn kinderen het huwelijksaanzoek voor. Op de dag van het aanzoek verschijnt Sander geblinddoekt op het strand. Vervolgens wordt hij in het bijzijn van vrienden, familie en een cameraploeg ten huwelijk gevraagd.

Bruiloft Mick en Sander

Zoetermeerse bruiloft

“Dat was nog niet alles. Daarna deden we mee aan de grote spelshow van Wendy en Chantal waarbij we moesten strijden tegen een ander koppel”, blikt Sander terug op het memorabele tijd. De twee zetten alles op alles tijdens vragenrondes en een sensationele openingsdans. Tijdens de ‘grande finale’ staan de twee bovenop een hoog podium in de vorm van een bruidstaart. Mede dankzij vrienden, familie en de vier kinderen van Mick gaat het koppel met de winst naar huis: een mooi geldbedrag voor hun droombruiloft. Enige tijd later wordt het huwelijk voltrokken tijdens een groot feest in De Sniep in Zoetermeer.

Date tips

Inmiddels zijn de mannen ruim zes jaar getrouwd en wonen ze met veel plezier in Seghwaert. “We gaan nog steeds graag naar een feestje”, vertellen de twee enthousiast. “We gaan eigenlijk altijd naar het Bevrijdingsfestival. Het feest wordt zo groots aangepakt, het is in Nederland echt één van de klappers op 5 mei. Ook Life at the Lake en de Loco reünie vinden we leuk.” Voor een drankje gaat het stel het liefst naar The Old Pall. “We hopen dat het qua uitgaan wel weer meer wordt zoals vroeger, voornamelijk voor de jeugd. Het aanbod qua restaurants in Zoetermeer is goed. MR XI vinden we echt een fantastisch restaurant voor sushi en we houden erg van eten bij een van de Griekse restaurants.” Kortom de mannen gaan graag op uit. Daarnaast zijn er inmiddels 6 kleinkinderen.  “Eigenlijk is er gewoon te weinig tijd voor alle leuke dingen die we graag doen”, sluit het gelukkige stel af.

Heb je ook een Zoetermeers liefdesverhaal?

Een mooi liefdesverhaal van Zoetermeerse bodem dat niet mag ontbreken in deze rubriek? Stuur een e-mail naar ditisdeplek@zoetemeer.nl en wie weet delen wij jullie ‘love story’.