Versoepelingen in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Dit weekend gaat Nederland een beetje van het slot. Ben jij benieuwd wat er weer mogelijk is in Zoetermeer? Wij hebben de versoepelingen op een rijtje gezet!

Winkelen

-

De deuren van de winkels kunnen dagelijks weer open, tot 17.00 uur ’s middags. Er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden, er geldt een bezoekersnorm, een mondkapjesplicht en hygiënemaatregelen. Bij deze drie winkelgebieden kun je dus weer terecht.

Stadshart Binnen in het overdekte gedeelte van het stadshart met veel mensen en veel winkels.

Stadshart

In Stadshart Zoetermeer is een ruime keuze aan winkels. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe televisie, mooie kleding of een origineel cadeau: in Stadshart Zoetermeer ben je aan het juiste adres.

Dorpsstraat Een winkel met klanten en buiten staan rekken met daarin planten in een winkelstraat

Dorpsstraat

Je kunt ook weer de meest unieke dingen kopen in de gezelligste straat van Zoetermeer. Je hebt in de Dorpsstraat namelijk keuze uit meer dan 40 leuke speciaalzaken.

Woonhart De buitenkant van het gebouw van Woonhart met logo's er op.

Woonhart

Zoetermeer centrum is ook de geschikte plek om je woonaankopen te doen. In het Winkelcentrum Woonhart kun je overdekt winkelen in meubel-, tuin- en woonaccessoire winkels.

Sporten

Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn weer mogelijk! Publiek is daarbij nog niet toegestaan. Sportwedstrijden binnen de eigen club kunnen ook weer. Het coronatoegangsbewijs blijft vanaf 18 jaar verplicht bij sport binnen en bij beoefening van kunst- en cultuur binnen en buiten.

Indoor activiteiten

-

Zoetermeer heeft een ruim aanbod sportieve en actieve uitjes. Ook deze zijn vanaf vandaag weer open voor bezoek. Wil je skiën op de steilste indoor skipiste van Europa of je vrienden inmaken op de kartbaan? Dit is de plek.

Kunst- en cultuurbeoefening

Kunst- en cultuurbeoefening (voor amateurs) is ook weer toegestaan tot 17:00 's middags. Zoek jij nog een nieuwe hobby of wil je graag een nieuwe skill leren dit jaar? Ontdek dan het lesaanbod bij bijvoorbeeld CKC & Partners! 

Ontdek CKC & Partners
De voorkant van het gebouw van CKC & partners.

Contactberoepen en lichaamsverzorging

-

Kun jij na deze strenge lockdown wel een 'selfcare' dagje gebruiken? Ook in Zoetermeer mogen de contactberoepen zoals kappers, nagelstudio’s en schoonheidsspecialisten weer bezocht worden tot 17.00 uur ’s middags.

mbo en hbo

Ook fysiek onderwijs in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs kan nu worden hervat. In Zoetermeer kunnen studenten aan mboRijnland en De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park weer naar school. Binnenkort kun je ook de open dagen bij deze scholen bezoeken!

Studies in Zoetermeer
Foto van het gebouw van de Dutch Innovation Factory Draaideur van de school mboRijnland.

Wat blijft dicht

Helaas kunnen niet alle sectoren open. De horeca en cultuurinstellingen moeten de deuren nog even gesloten houden. Wil jij toch je lokale horeca ondersteunen? Bekijk dan de thuisbezorgd en takeaway mogelijkheden bij jouw favoriete restaurants in Zoetermeer!

Ontspannen in de natuur

-

Wil jij even buiten tot ontspanning komen? Ontdek de recreatiegebieden in Zoetermeer!