Architectuurwandeling Meerzicht Hoog

Boerderijen

Tijdens de wandeling kom je verschillende boerderijen tegen. Bijvoorbeeld de Langhuisboerderij, het Rijksmonument dat van 1976 tot 1979 werd gerestaureerd en omgebouwd tot kinderboerderij. Daarnaast zie je het activiteitencentrum, de kinderopvang met een kas, de natuurspeeltuin en de schooltuinen aan Nieuwbouw Belvedèrebos en meer (oud)boerderijen!

Woning aan de Voorweg Buitenkant van kinderboerderij Het Buitenbeest Foto van het gebouw waar kinderboerderij Het Buitenbeest is gevestigd

Hoogbouw

Meerzicht bestaat voor 59% uit hoogbouw en 41% uit laagbouw. Naast galerijflats in de 'bossenbuurt' vind je ook indrukwekkende kantoorgebouwen. Bijvoorbeeld het opvallende kantoorgebouw aan Bredewater dat compleet symmetrisch is met limoengroene gevelbekleding. Of de Kristaltoren, die bestaat uit zes losse torens, verbonden door meerdere luchtbruggen. 

Bedrijvengebouw aan de Bredewater Bedrijvengebouw aan de Bredewater

Cultuurpodium

Cultuurpodium Boerderij is een kenmerkend gebouw voor deze wijk. Het voormalig jongerencentrum is nu een muziekpodium dat direct naast de Randstadrail halte Voorweg Laag ligt. Het gebouw heeft aan de kant van de Amerikaweg een opvallende gevel met zwart-witte koeien. Deze ‘dansende koeien’ verwijzen naar de oorsprong van de naam van dit cultuurpodium in de voormalige boerderij.

Bekijk het Cultuurpodium
Poppodium Boerderij vanaf de buitenkant Foto van de ingang van Poppodium Boerderij

Sportkoepel Olympus

Deze bijzondere sportkoepel bestaat uit een driehoekvormige onderkant en koepelvormige bovenkant. De koepel heeft een overspanning van maar liefst 63 meter. Het gebouw is als sportkoepel met daarin zwembaden en sportzalen op de verschillende verdiepingen niet alleen indrukwekkend, maar ook een efficiënt ontwerp.

Bekijk het speelparadijs Avontura
Sportkoepel aan de Voorweg

Koffie of lunch to-go

-

Heb je onderweg trek gekregen of kun je wel een goede koffie gebruiken? Ga dan langs bij één van deze locaties in Meerzicht.