Architectuurwandeling Noordhove

Noordhove-eiland

Direct langs het water van de Noordhovenseplas vind je dit kenmerkende deel van de woonwijk, ook wel 'de slinger om Noordhove-eiland' genoemd. Het eiland bestaat uit 60 vrijstaande woningen, omringd door vijvers en singels, waardoor alle huizen aan het water liggen. Via de openbare voetpaden kun je dit unieke stukje Zoetermeer ontdekken.

Luchtfoto van de huizen aan het water in Noordhove Foto van een woning aan de De Keyserplan in Noordhove. Woning heeft een eigen terrein met een hek er om heen.

Bijzondere woningbouw

Bij een groene wijk horen natuurlijk ook 'groene woningen'. De 35 ecowoningen aan het Sterappelhof worden verwarmd door zonne-energie. De glazen gevels van de 14 serrewoningen aan de Goudreinethof laten veel licht en zonnewarmte in de woningen toe. Noordhove heeft naast veel groen en recreatiegebieden veel gevarieerde woningbouw. Van vrijstaande woningen tot samengevoegde bouwblokken die samen de vorm van een Lotusbloem vormen, je vindt het hier allemaal. 

Foto van woningen aan de Goudreinethof Foto van woningen aan de Sterappelhof. De woningen zijn gelegen aan het water Foto van een woning aan de Ton Albertsplan. De woning is voor een groot deel van glas gebouwd

Koffie of lunch to-go

-

Begin je wandeling goed met een lekkere koffie to-go of lunch van een van deze locaties in Noordhove.