Architectuurwandeling Stadscentrum Benedenstad

Stadhuis-Forum

Het Stadhuis-Forum is recent gerenoveerd. Dit heeft, naast een vernieuwd uiterlijk, het gebouw ook duurzamer gemaakt. Het energielabel sprong namelijk van G naar A+. Door de bronze buitengevel en de gekleurde ramen heeft het gebouw een warme, speelse en kleurrijke uitstraling. Aan de kant van het aanliggende horecaplein heeft het Stadhuis-Forum ook een bibliotheek, koffiebar en Forum-Café. Beneden in het gebouw ter hoogte van RR-halte Stadhuis zijn de gemeentelijke loketten, de raadszaal, de omgevingsbalie en het ArchitectuurPunt Zoetermeer.

Foto van het Stadhuis-Forum in het centrum van Zoetermeer, het Stadshart, aan het Stadhuisplein. Zoetermeer is de plek.

Woontorens

In het centrum van Zoetermeer vind je meerdere woontorens, waaronder de recent gerenoveerde woontoren met de bijnaam de Kroon. De voormalige Stadhuistoren heeft een overgang gemaakt tot duurzame woontoren. De onderste lagen zijn kantoorruimten gebleven. De woontorens geven een mooi uitzicht van Zoetermeer. Vanaf de torenflat aan Noordwaarts kijk je ook uit op de Stadstuin van het Stadshart.

Foto van het Stadshart over de Dobbeplas in Zoetermeer.

Let op

Let op: Tijdens deze route kom je ook langs de tunnelbak en kunstwerk behorend bij het Stadstheater. Het kunstwerk kan in verband met werkzaamheden onder onderhoud zijn, waardoor de elementen met woorden niet zichtbaar zijn.

Onderweg trek gekregen?

-

Heb je onderweg trek gekregen of kun je wel een goede koffie gebruiken? Ga dan langs bij één van deze horecalocaties aan het Stadhuisplein in het centrum.