Welkom in het Buytenpark

Ontdek de pracht van de natuur in Zoetermeer!

Het Buytenpark is het indrukwekkendste park van Zoetermeer en een essentieel onderdeel van de stad. Dit uitgestrekte recreatiegebied biedt een scala aan voorzieningen en groene ruimtes. Het overvloedige water in het park draagt bij aan de weelderige groene omgeving.

Binnen het park vind je een diversiteit aan dieren, diverse sporten die je kunt uitoefenen, waaronder mountainbiken, wandelen, paardrijden en zelfs een bootje varen.

Breng een bezoek aan het Buytenpark en ga samen en/of samen met de kinderen op ontdekkingstocht naar de mooiste natuur van Zoetermeer. Binnen het park vind je onder andere de (wilde) dieren, bewonder het adembenemende uitzicht waar je de skyline van Den Haag kunt zien en het uitzicht over beide landschappen.
 

 

Wat kun je allemaal in het Buytenpark beleven?

Het Buytenpark biedt diverse activiteiten voor recreatie, sport en ontspanning. Hier zijn de hoogtepunten:
 

Een adembenemende groene oase

Stap binnen in Buytenpark, een betoverend recreatiegebied waar de schoonheid van de natuur tot leven komt. Laat je meevoeren door weelderige bossen, uitgestrekte weilanden en sprankelende vijvers. Dit is de plek waar rust en avontuur samenkomen.

Voor de kinderen

Zowel voor de jonge als oudere kinderen valt er genoeg te beleven in het Buytenpark. Zo kunnen de jonge kinderen wandelen in het park, of lekker in de kinderwagen al het moois bekijken. Ook kunnen de kinderen de (wilde) dieren bewonderen, waaronder de wilde koeien, bijzondere vogels en de pony’s.

Voor ieder wat wils

Of je nu houdt van een ontspannen wandeling of een sportieve fietstocht, een bootje varen, paardrijden, tennissen, indoor skiën, mountainbiken, klimmen en kanoën. Buytenpark biedt het allemaal. Volg de kronkelende paden die je leiden langs de mooiste plekjes van het park. Adem de frisse lucht in, terwijl je geniet van de rustige omgeving. Laat je zorgen achter en laat je inspireren door de prachtige natuurlijke omgeving.

Ga op pad en verken de vele wandel- en fietspaden die door het park slingeren. Adem de frisse lucht in terwijl je jezelf onderdompelt in de groene omgeving en laat je verrassen door de prachtige landschappen die aan je voorbij trekken. Van ontspannen wandelingen tot uitdagende mountainbikeroutes, Buytenpark biedt voor elk wat wils.

Wil je de ultieme uitdaging aangaan? Test je klimvaardigheden op ons avontuurlijke klimparcours. Klim naar nieuwe hoogten, balanceer op touwbruggen en laat je innerlijke avonturier los. Dit is de perfecte gelegenheid om je grenzen te verleggen en een onvergetelijk avontuur te beleven.

Voor de waterliefhebbers onder ons is er ook volop plezier te beleven. Huur een kano of kajak en verken de schilderachtige waterwegen van Buytenpark. Peddel langs rustige oevers, observeer de prachtige flora en fauna en geniet van de rustgevende geluiden van kabbelend water.

Architectuurwandeling

Ontdek de verborgen schatten van Buytenpark tijdens de betoverende architectuurwandeling van de Buytenwegh-wijk. Of je nu een trotse inwoner van Zoetermeer bent of een bezoeker van de stad, deze architectuurwandeling is een avontuurlijke ontdekkingstocht die je niet wilt missen!

Bekijk hier de architectuurwandeling. 

Lunchen en koffie

Wil je bijkomen van de activiteiten die je hebt ondernomen? Dat kan in SnowWorld. Ben je met de kinderen? Zij kunnen spelen in de buitenspeeltuin in SnowWorld. Klimmen en klauteren op de vele toestellen in de speeltuin. Er kan door kinderen naar hartenlust gespeeld worden, terwijl je als ouder onder het genot van een hapje en drankje je kind in de gaten kunt houden.

Kortom, er valt genoeg te doen in Buytenpark.

Wij wensen je veel plezier in het Buytenpark!