Zoetermeer is de plek

Zoetermeer is de plek

Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Ontdek het uitgebreide winkelaanbod, bezoek de lokale horeca of leef je uit op het gebied van sport. Ook op het gebied van cultuur en muziek en evenementen heeft Zoetermeer een verrassend veelzijdig aanbod. En wist je dat bijna geen stad in Nederland zoveel mogelijkheden heeft om te ontspannen in het groen als Zoetermeer? 

Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Je zult je er geen moment vervelen!

Thuisblijf tips en activiteiten - Ondanks de huidige maatregelen kun je nog genoeg (verantwoorde) activiteiten in Zoetermeer ondernemen. Ga lekker uitwaaien, bestel een maaltijd bij je favoriete restaurant of ontdek je eigen wijk met één van de architectuurwandelingen. #Zoetermeerisdeplek

Thuisbezorgd & Takeaway

Pizza heerlijk belegd met tomaten, tomatensaus en andere groenten.

© Bella Torino

Thuisbezorgd & Takeaway

Bekijk het overzicht en bestel je ontbijt, lunch of diner bij je favoriete restaurant! 

Lente in Zoetermeer
© Bureau Citymarketing Zoetermeer

Lente in Zoetermeer

De lente is begonnen! Lekker weer, een goede koffie to-go, wandelingen, we hebben de leukste activiteiten tijdens de lente in Zoetermeer op een rijtje gezet.

Een frisse neus halen?

Een frisse neus halen?

Nieuwe Driemanspolder
Dit is het nieuwste recreatiegebied in Zoetermeer. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en skaten. 

De Balij
In de Balij, ook wel het Balijbos genoemd, ben je vlakbij de stad en toch helemaal buiten.

Westerpark
Een lekker rondje lopen doe je in het grootste park van Zoetermeer. 

Noordelijk Plassengebied
Waterrijk natuur- en recreatiegebied aan de rand van Zoetermeer met de Noord Aa, Noordhovense plas, Benthuizerplas en het Prielenbos. 

Kunstroute: Kunst in het hart

Stenen met hoofden er op en gezichten er op die lijken op aardappels. De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn (Centrum)

© De Aardappelmannetjes van Joost van den Toorn

Kunstroute: Kunst in het hart

Met meer dan 180 kunstwerken is Zoetermeer bijna een openluchtmuseum te noemen. Ontdek de verschillende kunstwerken in en om het Stadshart met deze kunstroute!

10x koffie to-go

10x koffie to-go

Vers geroosterde koffiebonen, opgeschuimde melk en een glimlach van de barista: deze 10 plekken in het centrum van Zoetermeer serveren je favoriete koffie to-go! 

Koningsdag 2021 in Zoetermeer

Koningsdag 2021 livestreams aankondigingsposter, Zoetermeer is de plek.

Koningsdag 2021 in Zoetermeer

Ook dit jaar vieren we Koningsdag anders dan normaal. Maar met twee gratis livestreams hoef je je zeker niet te vervelen! Van het foute uur en de guilty pleasures tot jaren 80, 90 en 00, alles komt voorbij.

Bevrijdingsdag 2021 in Zoetermeer

Aankondigingsposter van Bevrijdingsdag in Zoetermeer met als hoofdact Typhoon.

Bevrijdingsdag 2021 in Zoetermeer

Natuurlijk vieren we dit jaar Bevrijdingsdag met elkaar! Dit jaar niet live op de Markt, maar vanuit ieders huiskamer. Met verschillende gratis livestreams en headliner Typhoon bouwen we met heel Zoetermeer een feestje.

Top 5 monumenten in Zoetermeer

Top 5 monumenten in Zoetermeer

Zoetermeer heeft meer dan 110 monumenten door heel de stad. Bekijk hier een top 5 monumenten die je gezien moet hebben!

 

Architectuurwandeling

Architectuurwandeling

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle 10 de wandelingen! 

Ondek Zoetermeer

Mensen op het strand in de natuur.

Mensen op het strand in de natuur.

© Bureau Citymarketing Zoetermeer

Buitensport in Zoetermeer

Naast winkelen en uitgaan kun je in Zoetermeer ook goed sporten. Zelfs in coronatijd zijn er genoeg manieren om fit te blijven. Veel Zoetermeerse sportorganisaties hebben hun lessen bijvoorbeeld ingericht voor buiten. Of ontdek een van de hardloop- en fietsroutes door de stad en recreatiegebieden. Wij geven je enkele tips om in beweging te blijven!

Bekijk onze tips

Inspiratie - Zoek jij tips voor de invulling van feestdagen, vakanties of sport in Zoetermeer. Wij hebben tips voor je! Bekijk hier onze artikelen en blogs en doe inspiratie op voor een leuke activiteit in Zoetermeer.