Zoetermeer is de plek

Zoetermeer is de plek

Of je nu toe bent aan ontspanning of inspanning: in Zoetermeer is altijd iets te beleven. Ontdek het uitgebreide winkelaanbod, bezoek de lokale horeca of leef je uit op het gebied van sport. Er is een verrassend veelzijdig aanbod van cultuur, muziek en evenementen. En wist je dat bijna geen stad in Nederland zoveel mogelijkheden heeft om te ontspannen in het groen als Zoetermeer? 

Tips en activiteiten - Zoetermeer heeft voor velen nog onontdekte verrassingen. Je zult je er geen moment vervelen! Ga lekker uitwaaien, bezoek jouw favoriete restaurant of ontdek je eigen wijk met één van de architectuurwandelingen.

Ontdek de natuur

Ontdek de natuur

Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer.

Winkelen Binnen in het overdekte gedeelte van het stadshart met veel mensen en veel winkels.

Winkelen

Ontdek het bruisende Stadshart, de authentieke Dorpsstraat en het Woonhart!

Indoor sportlocaties

Indoor sportlocaties

Zoetermeer heeft een ruim aanbod sportieve en actieve uitjes. Wil je skieën op de steilste indoor skipiste van Europa of je vrienden inmaken op de kartbaan? Dit is de plek. 

Architectuurwandeling

Architectuurwandeling

Zoetermeer heeft veel mooie architectuur die je met de verschillende architectuurwandelingen kunt ontdekken. De wandelingen brengen je langs plekken die je nog niet eerder hebt gezien. Ontdek alle wandelkaarten! 

Kunstroute

Kunstroute

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook in Zoetermeer. Er staan meer dan 180 kunstwerken in Zoetermeer. Je kunt een aantal ervan ontdekken met de vier verschillende kunstroutes. 

Fietsroutes

Fietsroutes

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan.

Thuisbezorgd & Takeaway Pizza heerlijk belegd met tomaten, tomatensaus en andere groenten.

Thuisbezorgd & Takeaway

Vanaf de bank thuis genieten van jouw favoriete maaltijd? Bestel dan bij de restaurants uit Zoetermeer en maak van je eigen huis een restaurant!

Buitensportlocaties

Buitensportlocaties

Bekijk hier de buitensportlocaties in Zoetermeer om ondanks de lockdown fit te blijven!

Verhalen van de stad Foto van Weleda, onderneming in Zoetermeer.

Verhalen van de stad

Hoe is het om te wonen in Zoetermeer? Wat is het ondernemersklimaat? En waarom juist hier ICT studeren? Maak via de verhalen kennis met bewoners, ondernemers en studenten.

Zoetermeer 60 jaar New Town

De geschiedenis van Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending. Zoetermeer werd toen aangewezen als groeikern. De nieuwe stad moest de woningnood, die ook toen hoog was, oplossen. Dit jubileumjaar kun je, onder de noemer Zoetermeer 60 jaar New Town,  zien waarom Zoetermeer zo’n bijzondere nieuwe stad is. Een groot aantal lokale organisaties organiseert lezingen, tentoonstellingen, boeken en excursies.

Lees meer!
Foto van Zoetermeer met overloop van oudere woningen naar het nieuwe stadscentrum op de achtergrond.

10x koffie to-go - Vers geroosterde koffiebonen, opgeschuimde melk en een glimlach van de barista: deze 10 plekken in het centrum van Zoetermeer serveren je favoriete koffie to-go!

Terugblik evenementen 2021

Ondanks de coronamaatregelen zijn er het afgelopen jaar leuke evenementen en activiteiten georganiseerd! Bekijk hier een terugblik van evenementen in Zoetermeer in 2021.

Mooie foto van Zoetermeer gemaakt? - Deel jouw foto met #Zoetermeerisdeplek