Ontdek het panorama uitzicht vanaf het Buytenpark

Een bijzonder gebied aan de rand van de stad

Het Buytenpark is het meest indrukwekkende park van Zoetermeer en is een essentieel onderdeel van de stad. SnowWorld en Adventure Valley vind je in dit recreatiegebied. In het park vind je een diversiteit aan (wilde) dieren en kun je diverse sporten beoefenen zoals mountainbiken, wandelen, paardrijden en zelfs bootje varen.

Beklim het uitkijkplatform bij SnowWorld en geniet van het panorama uitzicht waarbij je zelfs de skyline van Den Haag kunt zien!

Heuvels in Zoetermeer? Jazeker!

Het Buytenpark Zoetermeer is ruim 100 hectare groot en er is een duidelijk verschil tussen het woestelijke westelijke deel en het parkachtige oostelijke deel. Het oosterlijke deel van het Buytenpark is het oudste deel en grenst aan de wijk Buytenwegh. Wie van daaruit gaat wandelen, komt langs sportvelden, een begraafplaats, SnowWorld en Adventure Valley. Het recreatiegebied van het westelijke deel heeft een heuvelachtig landschap. Heuvels in Zoetermeer? Jazeker! Een voormalige puinstort is afgedekt met grond en omgevormd tot natuurlijk ogende heuvels. Het is een begrazingsgebied geworden waar  runderen en schapen in gezet worden om het park ‘woest’ te houden. 

Schapen in een grote weide staan te grazen.

Activiteiten in het Buytenpark Zoetermeer

-

Door het Buytenpark Zoetermeer lopen veel fiets-, wandel- en ruiterpaden. Je kunt hier ook skiën, snowboarden en klimmen. Hier vind je een overzicht wat er allemaal te beleven is.

Indoor skiën en snowboarden bij SnowWorld Een foto van een man die aan het snowboarden is in SnowWorld.

Indoor skiën en snowboarden bij SnowWorld

SnowWorld biedt de mogelijkheid het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom!

Tennissen

Tennissen

Bij tennisvereniging TVBuytenwegh kun je terecht voor een gezellig potje tennis. 

Foto van een paard in het weiland. Het meisje aait het paard en houdt hem vast aan de teugels.

Paardrijden

In het Buytenpark zijn verschillende ruiterroutes over afwisselend en heuvelachtig terrein. Hier kun je heerlijk genieten van je paard, de natuur en de seizoenen. Via het Buytenpark kun je doorsteken naar het Westerpark: een mooi gevarieerd gebied met verschillende ruiterroutes.

Adventure Valley Foto van een klimmer aan de klimwand van Ayers Rock in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Adventure Valley

Met een grote klimhal, survivalbaan en vele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen beleeft iedereen een leuke dag!

Kanoën Een vrouw die heerlijk aan het kanoën is op het water.

Kanoën

Naast het park ligt een plas waar je kun kanoën. Kanoën als familie-uitje of met je collega’s onder begeleiding van een instructeur!

Mountainbiken in het Buytenpark

Mountainbiken in het Buytenpark

Mountainbikers kunnen zich uitleven op het mountainbike parcours in het park. De route bestaat uit drie heuvels en kenmerkt zich door leuke klimmetjes, flowy bochten, en snelle afdelingen.

Het parcours is bijna volledig singletrack en bestaat uit zand, gravel, aarde en vervallen asfalt.

Wandel- en fietsroutes

Het Buytenpark is een veelzijdig park. Zo kun je in het park mountainbiken, de speciale architectuurwandeling beleven en twee fietsroutes ontdekken, de 'Stad en park' route en de 'Naar zee vanuit Zoetermeer' route.

Kortom, er is veel te beleven in het Buytenpark. Ontdek het zelf.

Bekijk de route
Wandelkaart architectuurwandeling Buytenwegh

Erop uit samen met de kinderen

Buytenwegh speeltuinen

In Buytenwegh wachten twee unieke speeltuinen op avontuurlijke kids. Marsmanhove biedt een uitgebreide speeltuin met klimrek, glijbaan, draaimolen en zelfs fitnessapparaten. Gerrit Achterberghove heeft een klautertoestel voor meer speelplezier.

Indoor speelplezier beleven

Liever binnen plezier beleven? Ontdek FunZone met een indoor speeltuin, laserkart, lasergame, glow minigolf en een pannenkoekenrestaurant! Bezoek de pagina voor meer informatie.

Voor meer tips om wat leuks te beleven in Zoetermeer, klik op de onderstaande button.

Lees verder

Lunchen

Geniet samen van een heerlijk kopje koffie en wat lekkers in één van de vele cafés en restaurants in Buytenwegh. 

Ben je samen met de kinderen? Kom samen met de kinderen bij van de wandeling door Buytenwegh in SnowWorld. De kinderen kunnen spelen in de buitenspeeltuin en kunnen klimmen en klauteren op de vele toestellen in de 1000 m2 speeltuin. De kinderen spelen, terwijl je als ouder heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje en de kinderen in gaten kunt houden. De toegang tot de speeltuin is gratis en is enkel toegankelijk als het terras of Trattoria Monte Bianco geopend zijn.

Kortom, er valt genieg te beleven in Buytenwegh.

Een luchtfoto van twee kopjes koffie en een glas drinken met ijs. De kopjes koffie hebben een leuk figuur in het kopje.

Lees meer over het Buytenpark

-

Bekijk de verschillende restaurants in en om het Buytenpark, lees meer over de natuur en ontdek de verschillende (kids)activiteiten in het Buytenpark in Zoetermeer.