Westerpark: het grootste park van Zoetermeer

Westerpark: het grootste park van Zoetermeer

Een stad is niet compleet zonder een groot stadspark. Het Westerpark is het grootste park van Zoetermeer en is eerder te omschrijven als een groot recreatiegebied. Het vele water in het park zorgt ervoor dat het gebied zo groen is. Je vindt hier sportvelden, een golfbaan, een bowlingbaan, een speeltuin, picknickvelden en ruiterpaden. Afgewisseld met bosgebieden, bloemrijke graslanden, prachtige houtsingels en de bijzondere Natuurtuin.

Neem de kinderen mee op ontdekkingstocht door het Westerpark en naar de grootste buitenspeeltuin van Zoetermeer. Golfclub Burggolf maakt met 55 hectare onderdeel uit van het Westerpark en midden in het park kun je je uitleven bij Bowling & Recreatiecentrum Westerpark. Wie door het Westerpark wandelt, fietst, of een bootje huurt, ontdekt vanzelf waarom het park tot ver buiten Zoetermeer bekend is!

Westerpark  water met bomen er omheen en planten in het water

Fietsroutes

Het Westerpark is ideale plek om een lekker rondje te lopen, fietsen, of een flinke wandeling te maken. De hond mag je uiteraard meenemen, die op sommige plekken los mag lopen. In het park zijn verschillende wandelroutes uitgezet. 

Ontdek bijvoorbeeld de fietsroute 'Stad & Park route' die je door de parken het Buytenpark en het Westerpark leidt. Een andere fietsroute is 'Park & Groengebieden'. Ervaar de bijzondere natuur, cultuur en historie met deze route door Zoetermeer.  

Als je zin hebt in een interactieve wandeling die kinderen ook erg leuk vinden, kun je gaan geocachen. Zo vind je de weg door middel van een gps en opdrachten.

Natuurtuin Westerpark

De Natuurtuin in het Westerpark is ongeveer 2 hectare groot en is door water met een ophaalbruggetje afgesloten van de rest van het park. Een paradijsje waar verschillende landschappen worden nagebootst. Zo vind je er een poldertje, dijken, een sawa en akkertjes.

Iedere vierde zondag van de maand kun je gratis deelnemen aan een rondleiding door de natuurtuin, verzorgd door een natuurtuingids. De excursie begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 75 minuten. Naast de reguliere wandelingen kunnen er op aanvraag ook rondleidingen worden georganiseerd voor familiedagen, verenigingsdagen of bedrijfsuitjes.

Voor de actuele agenda, kun je ook de website raadplegen. Klik op de link.

Lees verder

Erop uit met de kinderen

Zoek je een leuk uitje met kinderen? In het Westerpark is genoeg ruimte om heerlijk te spelen, voetballen, picknicken en om te vliegeren.

Midden in het park vind je Speeltuin Westerpret. Dit is de gezelligste én grootste buitenspeeltuin van Zoetermeer en omgeving voor kinderen. Bowling & Recreatiecentrum Westerpark biedt het hele jaar door een gezellig dagje uit. Er zijn maar liefst 20 bowlingbanen en meerdere restaurants. 

Voor meer tips met de kids, klik op de onderstaande button.

Lees verder
Kinderen zijn aan het spelen in een speeltuin op alle speeltoestellen.

Architectuurwandeling

Het Westerpark is onderdeel van de architectuurwandeling van de wijk Meerzicht. Zowel voor bewoners van Zoetermeer als voor bezoekers van de stad zijn deze wandelingen een verrassende ontdekkingstocht die je per fiets of lopend kunt volgen.

De architectuurwandeling kent twee wandelingen door Meerzicht, namelijk Meerzicht Laag en Meerzicht Hoog.

Westerpark in Zoetermeer, natuurgebied met veel water en groen. Foto is gemaakt in de zomer.

Lees meer over het Westerpark

-

Bekijk de verschillende restaurants in en om het Westerpark, lees meer over de Natuurtuin en ontdek de verschillende (kids)activiteiten in het Westerpark in Zoetermeer.