Wandelen, fietsen en kanoën in de Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder is een recreatiegebied dat aansluit bij het Westerpark en het Buytenpark in Zoetermeer. Geopend in 2020 en dus nog volop in ontwikkeling. De polder vangt bij extreme regenval het overtallige water uit de omgeving op. Het gebied is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen, het draagt ook bij aan de veiligheid in de regio. Of je nu wandelend, skatend, op je paard of in een bootje komt, in de winter of in de zomer: het is een gebied om te gaan ontdekken en de natuur op te snuiven!

Water door het groene recreatiegebied.

Drie mannen?

De Driemanspolder is vernoemd naar de driekoppige directie die deze polder vanaf 1668 droogmaalden. Dit vanwege de slechte staat van het verturfde land, het ontstaan van meren en het gevaar voor omliggende dijken en wegen. Zij wilden vruchtbare landbouwgrond creëren in het gebied. De ‘Nieuwe’ Driemanspolder ontstond in 1976, toen de Grote Polder en de Driemanspolder werden samengevoegd.

Met kinderen het gebied ontdekken

Kinderen kunnen hun energie kwijt in de natuurspeeltuin met spannende klimtoestellen gemaakt van onbehandeld hout. Er zijn kleine speeltuintjes gemaakt waar met water gespeeld kan worden. Rust zelf even uit en kijk toe vanaf één van de picknickbanken.

Groen in het recreatiegebied met houten palen.

Activiteiten in de Nieuwe Driemanspolder

In de Nieuwe Driemanspolder kun je volop genieten van water, natuur en recreatiemogelijkheden zoals fietsen, skaten, wandelen, paardrijden, paarden mennen, (kano)varen, vogels kijken, kamperen of een horecabezoek. De aangelegde paden sluiten aan op bestaande paden in de omgeving. Zo kun je ook grotere fiets- of wandeltochten maken.

Wandelen & fietsen

Het is heerlijk wandelen in de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Ontdek de verschillende paden, geniet van de natuur en spot tegelijkertijd vogels! Fietsers kunnen naar hartenlust het gebied ontdekken op de 12 km aangelegde fietspaden. Deze paden sluiten aan op bestaande paden in de omgeving. Zo kun je ook grotere fiets- of wandeltochten maken. 

Breng je je hond mee? In het gehele gebied is er een aanlijnplicht voor honden ter bescherming van de natuur en andere gebruikers van het gebied. Er zijn delen van het gebied om dezelfde reden niet toegankelijk voor honden.

Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht. Fietsers rijden door een recreatiegebied onder een brug door.

Overnachten op de camping

Midden in de Nieuwe Driemanspolder ligt de camping De Drie Morgen. Deze landelijke en knusse camping heeft 90 ruime plaatsen met goede sanitaire voorzieningen. Deze camping in Zoetermeer is het hele jaar geopend. Een fijne plek om even lekker tot rust te komen! In de boerderijwinkel die op de camping is gevestigd, worden verschillende verse groenten, fruit, kaas, eieren, sappen en honing verkocht.

Bekijk de camping
Buiten het natuurgebied.

Vlogs van boswachter Arjan

Ontdek meer over het gebied met boswachter Arjan Postma! Arjan heeft de ontwikkeling van het gebied gevolgd met zijn vlogcamera, bekijk de video's hier.

Bekijk de vlogs
Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.
  • Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.

Genieten van het water

Op en in het water kun je ook genieten van de Nieuwe Driemanspolder. Zwemmen is wel op eigen risico. De norm voor zwemwaterkwaliteit (bacteriologisch) kan niet gehaald worden waardoor er geen specifieke voorzieningen gemaakt worden voor zwemmen. Voor zonnebaden is een ligweide aangelegd langs de rand van de plas.

Het recreatiegebied is geschikt om te kanoën, kajakken en roeien. Of breng je eigen sup mee en je kunt er naar hartenlust peddelen. Neem ook je bootje mee naar het gebied! Op de plassen mag met een E-motor gevaren worden.

Let op! Houd je tijdens de wateractiviteiten aan de regels. Broedende vogels mogen tijdens het broedseizoen niet gestoord worden. Er is geen open vaarverbinding met andere wateren buiten het gebied. 

Andere activiteiten in de Nieuwe Driemanspolder

-

Ga je naar natuur-en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder, dan kun je hier volop genieten van het water en natuur- en recreatiemogelijkheden als fietsen, skaten, wandelen, paardrijden, paarden mennen, (kano)varen, vogels kijken en kamperen.