Ontdek het jongste bos aan de rand Zoetermeer: het Bentwoud

Een heel nieuw bos

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in het Groene Hart aan de rand van Zoetermeer en Boskoop. Een heel nieuw bos, maar er is nu al veel te beleven. Met ruim 800 hectare is het Bentwoud het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad! 

Speciaal voor hardlopers is er een parcours van 3 kilometer, het Woudloperspad, uitgezet. Kinderen kunnen klimmen en klauteren in Speelbos Bentjungle of kunnen meedoen met verschillende activiteiten van Staatsbosbeheer. Loop bijvoorbeeld het Kabouterpad en beleef allerlei spannende avonturen. Dichtbij huis en de stad van Zoetermeer: maar toch helemaal uit in de natuur.

Foto van recreatiegebied Bentwoud aan de rand van Zoetermeer. Ontspannen in de natuur? Zoetermeer is de plek.

Gevarieerd landschap

Op de voormalige akkers van het Bentwoud ontwikkelt zich een gevarieerd landschap. Bos, struiken, grasland vol bloemen, moerassen en open ruimten wisselen elkaar af. Het is de moeite waard om er regelmatig terug te komen: zie het bos groeien, ontwikkelen en groener worden. Er zijn nu ook  al vele bijzonder vogels, vlinders en planten te vinden.

Foto van recreatiegebied Bentwoud aan de rand van Zoetermeer. Ontspannen in de natuur? Zoetermeer is de plek.

Nationaal Kinderbomenbos

In het Bentwoud ligt het Nationaal Kinderbomenbos. In dit bos groeien geboortebomen voor nieuwe wereldburgers en levensbomen voor kinderen die overleden zijn. Sinds 2015 planten familieleden hier tijdens de jaarlijkse boomplantdag in november bomen ter herinnering aan hun pasgeboren of overleden kinderen.

Meer informatie

Met kinderen naar het Bentwoud

In het Bentwoud is het heerlijk klimmen, klauteren en struinen voor kinderen. In Speelbos Bentjungle zijn heuvels, waterpartijen en boomstammen waarmee je over het water kunt klimmen. Je kunt er ook een balletje trappen en vliegeren over de grasvelden. Loop het Kabouterpad en beleef spannende avonturen of maak kennis met de werkzaamheden van de boswachter.

Bekijk de activiteiten van Staatsbosbeheer

Fietsen & wandelen

In het Bentwoud bij Zoetermeer is het heerlijk wandelen en fietsen. Wandelen mag zowel op het pad als buiten de paden. Er lopen fietspaden door het bos zodat je ook op de fiets het Bentwoud kunt ontdekken. Via het TOP (Toeristisch Overstap Punt) bij Stadsboerderij De Weidemolen zijn verschillende fiets- en wandelroutes naar en door het Bentwoud mogelijk.

Lees verder ...
Foto van fietsnetwerk Groene Hart in recreatiegebied Bentwoud aan de rand van Zoetermeer. Ontspannen in de natuur? Zoetermeer is de plek. Foto van fietsers in recreatiegebied Bentwoud aan de rand van Zoetermeer. Ontspannen in de natuur? Zoetermeer is de plek.

Ontdek het Bentwoud

-

Even uitrusten en wat eten en drinken na een bezoek aan het Benwoud kan bij Restaurant Roest op de golfbaan. Of ga met de kids naar Stadboerderij de Weidemolen. Klik en lees meer over alle locaties in en om het Bentwoud bij Zoetermeer.