Ontdek Zoetermeer vanaf het water met de Meervaarder Rondvaart Zoetermeer

Groen en veel water

Zoetermeer is groen én heeft veel water aan de randen van de stad. Ervaar de omgeving van Zoetermeer en het Groene Hart dan ook op z’n mooist vanaf het water! Rondvaart Zoetermeer verzorgt rondvaarten vanaf Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Met een gids vaar je boven het maaiveld en geniet je van het oer-Hollandse veenweidelandschap. Ook een leuke activiteit om met kids te doen. Voor hen is er de Spelevaart van 1 uur. Vaar je mee?

Activiteit voor jong en oud

De rondvaarten worden gevaren op de Meervaarder: dit is een open rondvaartboot. Het biedt  ruimte aan 40 personen en is makkelijk toegankelijk voor fietsen en rolstoelen.

Door de hybride aandrijving van de rondvaarboot vaar je ‘fluisterend’ over het water en kun je nog beter genieten van het mooie boerenlandschap en alle geluiden van de natuur. Schippers en gidsen van Rondvaart Zoetermeer geven informatie over de rijke natuur, cultuur en geschiedenis.

Poldervaart en Spelevaart

Bij de uitgebreide Poldervaart van 2 uur kun je volop de natuur en het landschap ervaren. Speciaal voor ouders met jonge kinderen is er de Spelevaart: een vaart van 1 uur die ideaal is voor kinderen. Naast deze vaarten zijn er ook groepsvaarten voor particulieren, bedrijven, scholen en zorginstellingen. 

De rondvaarten worden alleen aangeboden tijdens het vaarseizoen (april tot oktober).

Meer informatie

Aanlegplaats Boerderij 't Geertje

De aanlegplaats van de boot van Rondvaart Zoetermeer ligt bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude, vlakbij Zoetermeer. Boerderij ‘t Geertje is een veelzijdige biologische boerderij vlakbij het Noordelijke Plassengebied. Alle landbouwdieren worden er kleinschalig gehouden. Zo zijn er melkgeiten, melkkoeien, varkens, schapens, kippen, konijnen en paarden. Je kan ze allemaal aaien!

Ontdek de omgeving.

-

Lees meer over Strand Noord Aa, het Noordelijke plassengebied en Boerderij 't Geertje in Zoeterwoude.