Wonen in Zoetermeer

Zoetermeer, derde stad van Zuid-Holland, is een aantrekkelijke en groene plaats om te wonen, werken, ondernemen, studeren en te genieten van je vrije tijd. Het ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht en is uitstekend bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Zoetermeer is een stad waar je je welkom voelt.

Liggend aan de rand van het Groene Hart is Zoetermeer al vele decennia een fijne woonstad waar starters, gezinnen en ouderen hun plek hebben gevonden. Het dorp Zoetermeer is op fraaie wijze uitgegroeid tot een stad tussen de parken, waar je alle gemakken en voorzieningen kunt vinden die je mag verwachten. Je treft er de grootschaligheid en dynamiek die bij grootstedelijke allure past, maar ook nog de vertrouwde warmte van het oorspronkelijke dorp.

Het is hier groener en veelzijdiger dan je misschien zou denken. Het woningaanbod wordt voortdurend uitgebreid: van betaalbare appartementen tot ruim opgezette rustige woonwijken, maar ook moderne, duurzame stadswijken met allure.

Stads wonen

In Zoetermeer centrum kun je veel doen en prachtig wonen in het levendige en groene centrum van onze stad. Met het brede aanbod van winkels in het Stadshart Zoetermeer, in de Dorpsstraat en in het Woonhart ben je de hele dag zoet. Maar ook werken, uitgaan en lekker eten doe je allemaal hier. Binnen 5 minuten sta je voor de deur van je favoriete winkel, restaurant of café.

Winkelstraat vol met mensen en je ziet veel grote gebouwen. Glazen dak van het Stadshart met het logo van het Stadshart erop. De voorkant van het theater met het restaurant.

Een nieuw huis huren of kopen?

-

Laat je verrassen door de uiteenlopende nieuwbouwprojecten.

Ben je benieuwd naar de nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? De stad is druk bezig met bouwen om zoveel mogelijk potentiële inwoners hun eigen plek te geven. De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot en neemt toe. De gemeente heeft afgesproken in Zoetermeer 700 woningen per jaar bij te bouwen. In totaal komen er de komende tien tot vijftien jaar 10.000 woningen bij. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot 16.000 extra woningen.

Zoetermeer kent veel nieuwbouwprojecten. Het voordeel van deze woningen is dat deze modern zijn en een frisse start garanderen. 

Volop nieuwbouwprojecten

-

Kies het project dat bij jou past!

Het woningaanbod in de binnenstad van Zoetermeer is heel divers. Een recent bijzonder wooncomplex is De Kroon met appartementen die je een waanzinnig uitzicht geven over de stad en nog veel verder. Je kunt er heerlijk genieten van de rust, maar toch in de buurt van de gezellig drukke winkelstraten van de binnenstad en de Dorpsstraat.

De wens is om in de binnenstad van Zoetermeer nog meer nieuwe woningen te realiseren die hard nodig zijn om aan de grote vraag naar woningen te voldoen.

We lichten twee locaties in de binnenstad uit: Cadenza 2 en Markt 10 en omgeving.

Cadenza 2: woningen voor starters

Aan de Italiëlaan in het centrum van Zoetermeer komt naast de Hoogvliet een appartementengebouw met veel woningen voor starters en jongeren. Je woont aan de belangrijkste straat in de binnenstad van Zoetermeer met alle voorzieningen, winkels en horeca in de buurt. In het hoogbouw gedeelte heb je ook een geweldig uitzicht. In de plint van het gebouw komen allerlei voorzieningen, juist voor starters en jongeren! 

Meer informatie
Een man en vrouw zijn samen aan het hardlopen in het van Tuyllpark

Markt 10: comfort en genieten

Een deel van het oude stadhuis aan Markt 10 in Zoetermeer is al in 2019 gesloopt. Op deze plek en aan de Frankrijklaan komen twee nieuwe appartementengebouwen, gecombineerd met allerlei voorzieningen. Net als in De Kroon komen hier prachtige appartementen met een mooi uitzicht. Ook komt er een parkeergarage onder de Markt, waardoor de Markt autovrij wordt. Het wordt samen met het Dobbegebied prachtig opnieuw ingericht als plek om te genieten van je vrije tijd. 

Meer informatie
Een man die zijn vrouw groet die op het terras zit Foto van een man en vrouw die samen op een terrasje koffie drinken en een croissant