Inspannen

Winterse activiteiten

Zin om te schaaten maar ligt er geen natuurijs? In SilverDome kun je op de ijshockeybaan schaatsen. Wist je dat hier ook de enige officiële curlingbaan van Nederland is? Met 4 pistes, de steilste indoorpiste van Europa en 10 skiliften biedt SnowWorld Zoetermeer een unieke beleving op echte sneeuw. Ga langs en ervaar het zelf!

Inspannen: binnen of buiten in de natuur - Als sportliefhebber heb je genoeg te doen in Zoetermeer, zowel binnen als buiten in de natuur. Maar weinig steden in de randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen én inspannen als Zoetermeer. Kies een thema, klik en ontdek!

Sporten

Sporten

In Zoetermeer zijn veel mogelijkheden voor actieve uitjes zoals karten, lasergamen, trampolinespringen en klimmen. Of ga de natuur in en leef je uit! 

In en op het water

In en op het water

Watersportliefhebbers kunnen zich in Zoetermeer naar hartelust uitleven met duiken, wind-en kitesurfen en kanoën. 

Routes

Routes

Bekijk de verschillende wandel- en en fietsroutes waarbij je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, groengebieden en kunst in Zoetermeer. 

Fietsen

Fietsen

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen gaan.

Wandelen

Wandelen

Kom naar Zoetermeer en ontdek alle mooie plekken waar je kunt wandelen. Als je zin hebt in een geplande route of gewoon een wandeling in het bos, park of de stad. 

3 favoriete fietsroutes

3 favoriete fietsroutes

Stad & Polder route (43km)
Al fietsend ontdek je eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen, kunst in het groen en groene weiden met schilderachtige boerenbedrijven.

Stad & Park Route (27km)
Ontdek de vele parken die Zoetermeer rijk is. 

Bos & Park Route (41km)
Met deze route fiets je langs en door het Westerpark, Balijbos, Wilhelminapark, Buytenpark, de Oude Kerk en het Gemaal De Leyens.