Wandeling langs kunstwerken in Zoetermeer

Met kunst krijgt een stad een eigen identiteit. Zo ook in Zoetermeer. Er staan meer dan 180 kunstwerken in Zoetermeer. Je kunt een aantal ervan ontdekken met de kunstroutes die door Zoetermeer lopen. De kunstroutes kun je wandelen en soms fietsen, ze zijn ook zoveel mogelijk toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel. Ontdek alleen of samen met anderen de mooie kunst die Zoetermeer te bieden heeft!

De vier verschillende kunstroutes

Er zijn vier kunstroutes waarbij je verschillende kunstwerken in Zoetermeer ontdekt. De kunstroutes zijn ook geschikt om met kinderen te doen. In de routebeschrijving wordt bij elk kunstwerk een vraag gesteld, gericht op kinderen. Door de vragen worden kinderen nieuwsgierig en geïnteresseerd in de kunst. Je stimuleert je kind om goed te kijken naar een kunstwerk en te laten vertellen wat hij/zij erbij denkt. 

Ontdek alle kunstroutes - Bekijk de 4 kunstroutes in Zoetermeer en download de PDF met de routebeschrijving. #Zoetermeerisdeplek

Kunst catalogus

In de catalogus kun je alle informatie opzoeken over bestaade kunstwerken in Zoetermeer: hoe lang staat het kunstwerk er al, door wie en met welk materiaal is het gemaakt. Daarnaast kun je zoeken naar kunst van een bepaalde kunstenaar, een kunstwerk of per wijk.

Naar de catalogus
Kunstwerk van allemaal groenten in een moestuin. Zuccaia van Piero Gilardi (Stadhuis-Forum) Dit is de Stuiter van Sanja Medic (Buytenwegh) een kunstwerk

Bekijk ook de andere routes - Hoe kun je Zoetermeer nu beter ontdekken dan via een uitgestippelde route? Volg een wandel- of fietsroute waar je onderweg kunt genieten van de stad, polder, parken, kunst of architectuur.