Ontdek het panorama uitzicht vanaf het Buytenpark

Zoetermeer is veel groener dan je misschien denkt en heeft veel parken, bossen en diverse natuur- en recreatiegebieden. Het Buytenpark Zoetermeer is een bijzonder gebied aan de noordwestelijke kant van Zoetermeer waar zowel liefhebbers van actieve buitensport, ouders met kinderen, als natuurliefhebbers goed terecht kunnen! SnowWorld en Adventure Valley vind je ook in dit recreatiegebied. Ontdek ook vooral het mooie panorama uitzicht over de omgeving van Zoetermeer waarbij je uitkijkt over de Nieuwe Driemanspolder, de skyline van Den Haag en het Groene Hart.

Activiteiten in het Buytenpark Zoetermeer

-

Door het Buytenpark Zoetermeer lopen veel fiets-, wandel- en ruiterpaden. Je kunt hier ook terecht voor skiën, snowboarden, klimmen en vele buitensportactiviteiten. Je kunt vrij door het park lopen of gebruik maken van uitgezette routes.

Indoor skiën en snowboarden bij SnowWorld Een foto van een man die aan het snowboarden is in SnowWorld.

Indoor skiën en snowboarden bij SnowWorld

SnowWorld biedt de mogelijkheid het wintersportgevoel in eigen land te ervaren. Jong of oud, beginnend of gevorderd. Iedereen is welkom!

Tennissen

Tennissen

Bij tennisvereniging TVBuytenwegh kun je terecht voor een gezellig potje tennis. 

Foto van een paard in het weiland. Het meisje aait het paard en houdt hem vast aan de teugels.

Paardrijden

Liefhebbers van paardrijden kunnen op het parcours een fijne route maken.

Adventure Valley Foto van een klimmer aan de klimwand van Ayers Rock in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Adventure Valley

Met een grote klimhal, survivalbaan en vele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen beleeft iedereen een leuke dag!

Kanoën Een vrouw die heerlijk aan het kanoën is op het water.

Kanoën

Naast het park ligt een plas waar je kun kanoën. Kanoën als familie-uitje of met je collega’s onder begeleiding van een instructeur!

Mountainbiken in het Buytenpark

Mountainbiken in het Buytenpark

Mountainbikers kunnen zich uitleven op het mountainbike parcours in het park. De route bestaat uit drie heuvels en kenmerkt zich door leuke klimmetjes, flowy bochten, en snelle afdelingen.

Het parcours is bijna volledig singletrack en bestaat uit zand, gravel, aarde en vervallen asfalt.

Voormalige puinstort omgetoverd tot recreatiegebied

Wie door het Buytenpark Zoetermeer wandelt, komt langs de begraafplaats, sportvelden, Adventure Valley, SnowWorld, volkstuinen en een recreatiegebied. Fietsverenigingen, een hondenvereniging en een toneelgroep behoren ook bij de vaste gebruikers van het park. Het Buytenpark Zoetermeer is ruim 100 hectare groot en er is een duidelijk verschil tussen het woestelijke westelijke deel en het parkachtige oostelijke deel.

Het oosterlijke deel van het Buytenpark Zoetermeer is het oudste deel en grenst aan de wijk Buytenwegh. Wie van daaruit gaat wandelen, komt langs sportvelden, een begraafplaats, SnowWorld en Adventure Valley.

Het recreatiegebied van het westelijke deel heeft een heuvelachtig landschap. Heuvels in Zoetermeer? Jazeker! Een voormalige puinstort is afgedekt met grond en omgevormd tot natuurlijk ogende heuvels. Het is een begrazingsgebied geworden waar diverse runderen en schapen in gezet worden om het park ‘woest’ te houden. 

Architectuurwandeling

Het Buytenpark is onderdeel van de architectuurwandeling van de wijk Buytenwegh. Zowel voor inwoners uit Zoetermeer als voor de bezoekers van de stad zijn de architectuurwandelingen een verrassende ontdekkingstocht!

Bekijk de verschillende wandelingen
Wandelkaart architectuurwandeling Buytenwegh