Wandelen, fietsen en kanoën in de Nieuwe Driemanspolder

Wandelen, fietsen en kanoën in de Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder (N3MP) is een recreatiegebied dat aansluit bij het Westerpark en het Buytenpark in Zoetermeer. Pas geopend in 2020, dus nog volop in ontwikkeling. De polder vangt bij extreme regenval het overtallige water uit de omgeving op. Dus het gebied is niet alleen fijne plek in Zoetermeer om tot rust te komen, het draagt ook bij aan de veiligheid in de regio. Of je nu wandelend, skatend, op je paard of in een bootje komt, in de winter of de zomer: het is een gebied om te gaan ontdekken en de natuur op te snuiven!

Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht.

Water door het groene recreatiegebied met een kleurrijke lucht.

Fietsers rijden door een recreatiegebied onder een brug door.

Fietsers rijden door een recreatiegebied onder een brug door.

Wandelen & fietsen

Het is heerlijk wandelen in de Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer. Ontdek de verschillende paden, geniet van de natuur en spot tegelijkertijd vogels! Fietsers kunnen naar hartenlust het gebied ontdekken op de 12 km aangelegde fietspaden. Deze paden sluiten aan op bestaande paden in de omgeving. Zo kun je ook grotere fiets- of wandeltochten maken. 

Breng je je hond mee? In het gehele gebied is er een aanlijnplicht voor honden ter bescherming van de natuur en voor de rest van andere gebruikers in het gebeid. Ook zijn er delen van het gebied om dezelfde reden niet toegankelijk voor honden.

Groen in het recreatiegebied met houten palen.

Groen in het recreatiegebied met houten palen.

Met kinderen het gebied ontdekken

Kinderen kunnen hun energie kwijt in de natuurspeeltuin met spannende klimtoestellen gemaakt van onbehandeld hout. Er zijn kleine speeltuintjes gemaakt waar met water gespeeld kan worden. Rust zelf even uit en kijk toe op één van de picknickbanken.

Water door het groene recreatiegebied.

Water door het groene recreatiegebied.

Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.

Water door het groene recreatiegebied en een man die er in zit.

Podcast met boswachter Arjan Postma

Je kunt natuurlijk zelf op ontdekkingstocht door de Nieuwe Driemanspolder gaan, maar nog leuker is om dat te doen onder begeleiding van een ware kenner! Boswachter Arjan Postma heeft een podcast opgenomen waarin hij je al wandelend meeneemt door een deel van de polder. 

Beluister de podcast

Genieten van het water

Op en in het water kun je ook genieten van de Nieuwe Driemanspolder. Zwemmen is wel op eigen risico. De norm voor zwemwaterkwaliteit (bacteriologisch) kan niet gehaald worden, waardoor er geen specifieke voorzieningen worden gemaakt om zwemmen mogelijk te maken. Voor zonnebaden wordt een ligweide aangelegd langs de rand van de plas.

Het recreatiegebied wordt geschikt gemaakt om te kanoën, kajakken en roeien. Of breng je eigen sup mee en je kunt er naar hartenlust peddelen. Er is geen open vaarverbinding met andere wateren buiten het gebied. Bekijk de website van de Nieuwe Driemanspolder voor alle actuele ontwikkelingen.

Andere activiteiten in de Nieuwe Driemanspolder - Ga je naar natuur-en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder, dan kun je hier volop genieten van het water en natuur- en recreatiemogelijkheden als fietsen, skaten, wandelen, paardrijden, paarden mennen, (kano)varen, vogels kijken en kamperen.