Ontdek de Balij in Zoetermeer

Zoetermeer is veel groener dan je misschien denkt en heeft veel parken, bossen en diverse natuur- en recreatiegebieden. In de Balij, ook wel het Balijbos genoemd, ben je vlakbij de stad en toch helemaal buiten. Moerasbos, natuurbos, wandel-en fietspaden, een kinderboerderij en een speelbos. Een ideale plek voor een dagje uit met kinderen, om te genieten van de natuur én om te ontspannen.

Wandelen in het bos

In het Balijbos kun je heerlijk wandelen en fietsen op de kilometers aangelegde paden, maar ook paardrijden en genieten in Speelbos de Balij. In de aangegeven gebieden kun je honden vrij los laten rennen.

Speelbos De Balij

Verstoppertje spelen, slootje springen, klimmen en struinen of een hut bouwen? Dat kan in het speelbos van Staatsbosbeheer in recreatiegebied De Balij bij Zoetermeer. Alles draait hier om natuurlijk spelen en ontdekken én om ridders. Ontdek het speelkasteel en de houten ridders die de poort in de stadsmuur bewaken. Spring over de stapstenen of trek jezelf over het water via het pontje. Er zijn picknickbanken om even uit te rusten. De Ontdekkers vertellen meer over de hotspots in Speelbos De Balij in dit artikel.

Lees het artikel
Foto van De Ontdekkers van klimmen op de klimpaal in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van De Ontdekkers van een hut bouwen in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek. Foto van De Ontdekkers van het vlot in Speelbos De Balij in het Balijbos in Zoetermeer. Zoetermeer is de plek.

Stadsboerderij de Balijhoeve

Naast het speelbos ligt Stadsboerderij de Balijhoeve, één van de drie stadsboerderijen van Zoetermeer. Er zijn stallen en weiden voor koeien, geiten, schapen, pony’s, konijnen, kippen en nog veel meer! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ouders kunnen hier een lekker kopje koffie drinken.

Vlakbij Stadsboerderij de Balijhoeve is een libellenreservaat waar je wel 18 verschillende soorten libellen kan ontdekken.

Lees verder ...