Ontdek de Balij in Zoetermeer

Ontdek de Balij (het Balijbos) in Zoetermeer

Zoetermeer is veel groener dan je misschien denkt en heeft veel parken, bossen en diverse natuur- en recreatiegebieden. In de Balij, ook wel het Balijbos genoemd, ben je vlakbij de stad en toch helemaal buiten. Moerasbos, natuurbos, wandel-en fietspaden, een kinderboerderij en een speelbos. Een ideale plek voor een dagje uit met kinderen, om te genieten van de natuur én om te ontspannen.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Kinderen trekken zich voort op een vlot op het water en aan de overkant staan andere kinderen te wachten voordat zij kunnen.

Speelbos De Balij

Verstoppertje spelen, slootje springen, klimmen en struinen of een hut bouwen? Dat kan in het speelbos van Staatsbosbeheer in recreatiegebied De Balij bij Zoetermeer. Alles draait hier om natuurlijk spelen en ontdekken én om ridders. Ontdek het speelkasteel en de houten ridders die de poort in de stadsmuur bewaken. Spring over de stapstenen of trek jezelf over het water via het pontje. Er zijn picknickbanken om even uit te rusten.

Lees verder ...

Stadsboerderij de Balijhoeve

Naast het speelbos ligt Stadsboerderij de Balijhoeve, één van de drie stadsboerderijen van Zoetermeer. Er zijn stallen en weiden voor koeien, geiten, schapen, pony’s, konijnen, kippen en nog veel meer! Kinderen kunnen hier heerlijk spelen en ouders kunnen hier een lekker kopje koffie drinken.

Vlakbij Stadsboerderij de Balijhoeve is een libellenreservaat waar je wel 18 verschillende soorten libellen kan ontdekken.

Lees verder ...

Zoetermeer is de plek op Instagram - Ontdek nog meer plekken in Zoetermeer op ons Instagramaccount! #Zoetermeerisdeplek