10x kinderactiviteiten in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

In Zoetermeer kun je samen met je gezin meer dan genoeg beleven! Heb je nog geen idee wat je met de kids kunt doen? We hebben 10 leuke kinderactiviteiten uitgezocht voor het hele gezin van jong tot oud, want Zoetermeer is de plek ook om samen met de kids leuke activiteiten te ondernemen!

Top 10 kindervakantie activiteiten

1. Escape rooms - Dekker Sport

Op zoek naar spanning, mysterie en sensatie? Dan is een escape room een absolute tip! Kraak samen met vrienden en/of familie diverse raadsels binnen een uur om te ‘ontsnappen’. Creativiteit, doorzettingsvermogen én vooral goede samenwerking zijn een absolute must om aanwijzingen te verzamelen en zo uit de kamer te breken! Er zijn drie kamers waar je uit kunt kiezen. De kamers verschillen in moeilijkheidsgraad, van drie tot vier sterren. 

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen deelnemen aan de escape rooms.

Ontdek meer

2. Bowlen – Dekker Zoetermeer

Wil je eens op een andere manier bowlen dan normaal? Dan is Lucky’s bowling in Dekker Sport iets voor jou. Geniet van de modernste en mooiste bowlingbanen en interieur met speciaal geprojecteerde animatievideo’s. Zo kun je uitkijken op de Skyline van New York of San Francisco. In de avond tovert de bowlingbaan om in disco bowling waar je de nieuwste en hipste muziek kunt horen.

Na het bowlen kunnen de kinderen in de in-en outdoor speeltuin spelen met onder andere een glijbaan en klimrek.

Ontdek meer

3. Airhockey, klimmen en klauteren – Dekker Zoetermeer

In Kids Playground in Dekker Zoetermeer kunnen de kinderen heel veel avontuur beleven, zowel binnen als buiten. Zo kunnen de kinderen klimmen en klauteren, van de glijbaan afgaan en airhockey spelen.
De kids playground is alleen te betreden in combinatie met een bezoek aan restaurant Sweet Lake Italy en/of het Bowlingcentrum. Gegarandeerd uren speelplezier, terwijl papa en mama aan de koffie, een glas wijn drinken en/of een lekkere pizza zitten te eten!

Ontdek meer

4. Karten, lasergamen en veel minigames spelen - Gamecity

In Gamecity kun je tijdens de Kerstvakantie groots uitpakken en zullen jij en de kinderen je geen moment vervelen. Sterker nog, je hebt keuzestress, want waar wil je als eerst mee beginnen? Geniet samen met het hele gezin of de familie van een uniek arrangement met diverse activiteiten en Kersttokens. Voor twee activiteiten betaal je €19,50 p.p. Deze actie is geldig tot aan het eind van de Kerstvakantie. 

Ontdek meer

5. Schaatsen en ijspret - SilverDome

In SilverDome kunnen de kinderen meer dan alleen schaatsen. Zo kunnen de kids onder ander andere midgetgolfen, fun curlen en tal van andere Fun Winter Games spelen. Daarnaast kunnen de kinderen uiteraard ook schaatsen. De kinderen kunnen al vanaf €7 per persoon per dag schaatsen én meedoen aan alle activiteiten.

Ontdek meer

6. Alle videogames spelen – Nationaal Videogame Museum

Willen de kinderen (of misschien jijzelf wel) lekker gamen in de Kerstvakantie? Het Nationaal Videogame Museum is de plek in Zoetermeer voor iedereen die meer wil weten (én beleven) over de geschiedenis, maatschappelijke en culturele kant van videogames. Van Mario tot aan Pacman, maar ook VR games tot aan alle arcade spellen. Je vindt alle videogames in het Nationaal Videogame Museum. Al vanaf €12,50 per tijdslot kunnen zowel kinderen als volwassenen alle videogames spelen.

Ontdek meer

7. Indoor speeltuin, laserkart, lasergame en glow minigolf – FunZone Zoetermeer

Ontdek in FunZone de leukste spellen en attracties in alle hoeken en gaten. FunZone is het grootste indoor speelparadijs van Zoetermeer. Dat betekent heel veel avontuur! Zo kunnen de kinderen lekker warm in de indoor speeltuin spelen, glow minigolfen en laserkarten. De kinderen zullen zich zeker niet vervelen. Hebben de kids trek gekregen? Dan kunnen ze heerlijke pannenkoeken eten in het Pannenkoekenrestaurant. 

Ontdek meer

8. Jumpen - Jump One

Wil je je kind(eren) helemaal laten uitleven? Dat kan met Jump One, waar de kids kunnen jumpen op vier verschillende jump plekken. Van hoge tot lage trampolines en van backflips tot salto’s. Maak het zo gek als je zelf wilt! De kinderen kunnen vanaf 4 tot en met 6 jaar onder begeleiding springen en kinderen vanaf 7 jaar kunnen vrij springen. De begeleiders en ouders van kinderen onder de 7 jaar kunnen gratis mee springen. 

Bij Jump One is er altijd een begeleiding van goed getrainde jumpers die toezicht houden aanwezig en letten op de veiligheid. Zij beschikken dan ook allemaal over een EHBO-diploma om jou ten alle tijden te helpen. 

Ontdek meer

9. Augumented Reality (AR) games – VR Zone Zoetermeer

Prikkel al je zintuigen met VR gaming! Een trillende vloer, de geuren van vers gemaaid gras of een brandende sigaar en voel kogels of stoten met een haptic vest aan. Kortom, beleef de game alsof je er zelf bij bent! 

Bewegen in VR was nog nooit zo realistisch. Speel meer dan 6 spellen van zombies, avontuur tot aan het runnen van je eigen restaurant. VR Zone is voor jong en oud. Ieder spel duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten en je kunt met 2 tot 6 personen samen gamen. Let op, kinderen mogen vanaf 8 jaar deelnemen aan VR games. 

10. Ninja Tag Active – Jump One

Ninja Tag is een obstakel run, een afgeleide van ‘Wipeout’ en ‘Mud Masters’, waar de kinderen en/of volwassenen over een obstakel rennen en zoveel mogelijk punten proberen te scoren. Dit doe je door met je armband langs zoveel mogelijk tags/obstakels te komen. Je rent, springt en vliegt over de verschillende obstakels, om sneller dan je tegenstanders, zoveel mogelijk tags te verzamelen. Een sportieve familie of vriendenactiviteit voor in de kerstvakantie!

Ontdek meer

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.