30ste editie Zoetermeer Blues Festival: een muzikaal spektakel!

| Bureau Citymarketing

Zo’n negen jaar geleden nam Sweet Lake Events de organisatie van het Zoetermeer Blues Festival op zich. Vol trots vertelt Bakker over het muziekspektakel waar door de jaren heen beroemde artiesten als Brothers of Blues - a tribute to Jake & Elwood Blues op het podium stonden. Het hart van het festival is de muziek, maar het zijn ook de mensen die het echt bijzonder maken, blijkt uit de verhalen van de organisator. “De gemoedelijke sfeer kenmerkt het festival”, benadrukt Etiënne. Ook spreekt hij vol lof over de vrijwilligers die dag en nacht klaarstaan en het top publiek dat jaar in en jaar uit graag terugkomt naar het evenement.

Nicolaasplein

Door de jaren heen zag het festival vele locaties is de stad. Waar het ooit begon in de Dorpsstraat, verhuisde het onder andere naar het Stadshart, de Markt en het Stadhuisplein. “Sinds twee jaar staan we op het Nicolaasplein. Een mooie locatie waar we graag blijven.” Tijdens het festival op zaterdag en zondag treffen bezoekers twee grote podia aan, waar wisselend artiesten optreden. Daarnaast is er een foodcourt en natuurlijk genoeg aanbod om een drankje te bestellen. “Ook voor mensen met een minder groot budget blijft het een mooi evenement, omdat de toegang voor alle dagen gratis is.”

Blues voor iedereen

Zijn het dan alleen ‘diehard’ blues liefhebbers die hun hart ophalen tijdens het evenement? “Zeker niet”, stelt de organisator. “Zoetermeer Blues Festival is voor iedereen. Van jong tot oud.” Zowel blues fans als nieuwsgierige muziekliefhebbers, iedereen is welkom. Naast goede blues worden ook andere genres ten gehore gebracht. Zo speelde twee jaar geleden de band VUIG en afgelopen jaar de formatie Juicy Lucy & the Woodpeckers het spreekwoordelijke ‘dak’ van het Nicolaasplein af. “De line-up is een mix van de gevestigde orde uit de blues-wereld, maar ook soul-, hillbilly- en feestbands komen aan bod”.

Toekomstmuziek

De organisator ziet het Blues Festival graag nog verder groeien en heeft een mooie bucketlist aan artiesten die hij in de toekomst graag ziet optreden op het evenement. “Dit jaar wordt het Blues Festival voor het eerst afgesloten met een afterparty bij 1892 Eten & Drinken”, deelt Bakker. “Komend jaar zouden we de Pub tour op vrijdagavond graag verder uitbreiden in de Dorpsstraat met meer bands, locaties en podia. De gesprekken lopen en het animo is er!”

Zoetermeer Blues Festival 2024

Benieuwd naar alle ins and outs over de 30ste editie van het Zoetermeer Blues Festival? Bezoek UITagenda Zoetermeer voor alle informatie.

Meer informatie