Afkoelen in Zoetermeer

| Bureau Citymarketing

Met tropische tempraturen is even lekker afkoelen geen overbodige luxe. Op zoek naar inspiratie? Hier zetten we een aantal verkoelende tips voor je een rij!

Afkoelen in het Westerpark

-

Wie door het Westerpark wandelt, fietst, of een bootje huurt, ontdekt vanzelf waarom het park tot ver buiten Zoetermeer bekend is!

Fonteinen in het Stadshart

Sinds deze zomer kun je afkoelen tijdens het shoppen in het Stadshart Zoetermeer. Bijvoorbeeld bij de fonteinen op het Promenadeplein! Liever droge voeten? Een verkoelend drankje of ijsjes op een van de terrassen kan natuurlijk ook.

Foto van een kind met paraplu dat speelt bij de waterfontein in het Stadshart Zoetermeer.

Waterpret in Palenstein

Inwoners van Palenstein hoeven niet ver van huis voor een plons in het water. De waterspeelplaats is gratis toegankelijk en een verademing op warme dagen. Ook de Tipituin in de wijk in de plek voor waterpret. Met onder andere een ondiepe waterspeelgreppel met pomp, een speelroute van boomstammen en een wilgentunnel kun je hier lekker spelen.

Spelen in de modderspeeltuin

Met een dagje ravotten in de modder doe je de meeste kinderen een groot plezier. Bij onder andere de Hof van Seghwaert en de kinderboerderij De Weidemolen vind je een waterpomp, een waterbaan en andere natuurelementen om lekker te kliederen met water.

Meervaarders

Vanaf het water het Groene Hart ontdekken? Tijdens de vaart met de Meervaarder van twee uur neemt de gids u mee op ‘poldersafari’. U hoort verrassende verhalen over het ontstaan van dit gebied, over vogelsoorten, planten en natuurbeheer.

Lees meer
Foto van de Meervaarder in het water met mensen aan boort.

Noord Aa

Bij het grote publiek bekend; het Noord Aa strand. Deze bekende locatie mag niet ontbreken in de lijst. Met heerlijk zwemwater, strandjes en grasvelden is dit de perfecte uitvalsbasis tijdens een zonnige dag. Leuke tip; verken de plas vanaf een supboard.

Lees meer
Mensen op het strand in de natuur. Mensen op het strand in de natuur. strandtent aan het water.

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.