Dít is waarom Zoetermeer de leukste en beste fietsstad is

| Bureau Citymarketing

In 2022 is Zoetermeer door de Fietsersbond uitgeroepen tot de beste grote fietsgemeente van Nederland en ook dit jaar dragen wij deze mooie titel. Wil je weten waarom onze stad de aantrekkelijkste plek is om doorheen te fietsen én welke fietsroutes wij al voor je hebben uitgestippeld? Lees dan snel verder. 

Beste grote fietsgemeente van Nederland 

Uit maar liefst 4.8000 ingevulde enquêtes, verdeeld over 352 gemeenten kwam naar voren dat Zoetermeer het allerbeste scoort voor de fietsers in ons land. Waar we deze mooie titel onder andere aan te danken hebben? De goed verlichte fietsroutes, voldoende fietsparkeerplekken en het feit dat onze fietspaden & fietsstroken vaak breed genoeg zijn. 

Twee mensen fietsen in het bos

De leukste fietsroutes in Zoetermeer op een rij

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken. Het kan allemaal in Zoetermeer. Er zijn verschillende fietsroutes die door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer gaan. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden. 

Stad & Park route Westerpark  water met bomen er omheen en planten in het water

Stad & Park route

Met de fietsroutes van BeleefRoutes app kom je door en langs de mooiste parken in Zoetermeer. Ontdek met de Stad & Park route de vele parken die Zoetermeer rijk is.

Naar Zee vanuit Zoetermeer route Een foto van een fiets die in het fietsenrek staat. De fiets staat in het Westerpark en doordat de zon schijnt komt het licht er mooi doorheen.

Naar Zee vanuit Zoetermeer route

Met de fietsroute 'Naar zee vanuit Zoetermeer' fiets je vanuit Zoetermeer, via de Duivenvoordecorridor (een mooi groengebied) in Voorschoten door naar Meijendel in Wassenaar rechtstreeks naar de Noordzee. 

Stad & Polder route Twee mensen zijn aan het fietsen in Zoetermeer. Er is veel groen te zien.

Stad & Polder route

Fiets naar en door het prachtige polder- en veenweidegebied grenzend aan de stad. Je kunt al fietsend de eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen ontdekken.

De mooiste natuurgebieden om doorheen te fietsen

-

Wat Zoetermeer ook zo’n fijne fietsstad maakt, is dat er veel mogelijkheden zijn om in het groen tot jezelf te komen. Deze prachtige locaties bieden je de ideale mix van ontspanning en inspanning.