Sporttips

Fit blijven met gesloten sportlocaties, hoe doe je dat? Ondanks de strenge coronamaatregelen zijn er gelukkig nog genoeg manieren om te kunnen sporten in Zoetermeer. Hieronder geven wij enkele tips om in beweging te blijven in coronatijd!

Aanbod van sportorganisaties in Zoetermeer

Sportorganisaties in Zoetermeer gooien meerdere middelen in de strijd om jou actief te houden tijdens de lockdown. Op websites zoals www.dezoetermeersebeweegles.nl worden regelmatig video’s geplaatst van verschillende aanbieders, hier zit dus voor iedereen wel wat bij. Door middel van dit soort video’s kun je niet alleen inspiratie opdoen, maar ook leren hoe je een sportoefening op de juiste manier uitvoert! Je kunt ook bij een aantal organisaties sportmaterialen lenen en thuis gebruiken terwijl de locaties gesloten zijn. Daarnaast geven verschillende sportorganisaties live online lessen aan hun leden.

Ben je op zoek naar offline sportaanbod? Dan zijn er ook genoeg clubs in Zoetermeer die hun lessen buiten hebben ingericht en hier kun je meestal zo bij aansluiten. Daarnaast heeft Zoetermeer meerdere sportorganisaties die standaard buitensport aanbieden. Denk hierbij aan hockey, voetbal, tennis, honkbal of atletiek. Veel van deze organisaties bieden aangepast en coronaproof activiteiten aan, ook voor volwassenen. Er zijn dus genoeg manieren om je niet te hoeven vervelen en actief te blijven! Bekijk het aanbod sportorganisaties bij jou in de buurt en neem contact op over de mogelijkheden.

Recreatiegebieden

Wandelen, fietsen, skaten of paardrijden? Het kan in De Nieuwe Driemanspolder! De afgelopen drie jaar is hier meer dan 7 kilometer wandelpad aangelegd en 4,5 kilometer aan ruiterpaden. Aan de andere kant van de stad grenst Zoetermeer aan recreatiegebied Bentwoud. Door dit gebied lopen meerdere wandel- en fietspaden en is een parcours van 3 kilometer aangelegd voor hardlopers.

Water door het groene recreatiegebied. Fietsers rijden door een recreatiegebied onder een brug door.

Wandelingen

-

Een dagelijkse wandeling kan ook al goed zijn voor je gezondheid. Op zoek naar tips voor een leuke wandelroute? Ontdek de bijzondere plekken van de stad met een van deze wandelroutes.

Fietsroutes

-

Een rondje fietsen of juist een lange fietstocht maken? Bekijk dan een van deze fietsroutes door de stad, de polder, het park en het groen van Zoetermeer. Op zoek naar een meer sportieve uitdaging? Bekijk dan het mountainbike parcours in het Buytenpark!