Geef Zoetermeer een kunstwerk cadeau!

| Bureau Citymarketing

Zoetermeer is jarig! In 1962 werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. Dit jaar bestaat de stad dus precies zestig jaar. Zoetermeer kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen en is inmiddels uitgegroeid tot een stad met 126.000 inwoners.

De kunstprijs

Omdat de nieuwe stad Zoetermeer dit jaar zestig jaar bestaat, organiseert het Architectuurpunt Zoetermeer de New Town Kunstprijs Zoetermeer. Je kunt jouw gemeente als verjaardagscadeau een bijzonder en persoonlijk kunstwerk geven.

NTKZ New Town Kunstprijs Zoetermeer

Maak een kunstwerk

Wat vind jij van Zoetermeer? Is deze stad voor jou dé plek? Dat kun je laten zien door middel van een kunstwerk. Er zijn drie categorieën:

  1. Woorden. Schrijf een gedicht of verhaal van maximaal 6000 woorden.
  2. Bewegend beeld en/of geluid. Maak een vlog van max. 5 minuten, een lied, een muziekstuk of een korte theater- of musicalact.
  3. Beeld in 2D of 3D. Maak een tekening, schilderij, beeld of een digitaal kunstwerk.

Prijsuitreiking

De mooiste, bijzonderste, grappigste, ontroerendste en/of leukste kunstwerken ontvangen de New Town Kunstprijs Zoetermeer. In alle drie de categorieën wordt een winnaar gekozen. De winnaars worden bepaald door een jury die bestaat uit mensen die werkzaam zijn in de kunst- en mediawereld, en door wethouder Blansjaar (Kunst & Cultuur).

De prijs is een award van de Zoetermeerse kunstenaar Tobias Becker Hoff en wordt uitgereikt door burgemeester Michel Bezuijen. Een groot deel van de inzendingen wordt tentoongesteld bij het CKC & Partners.

Meer tips!

-

Wil je meer weten over activiteiten en hotspots in Zoetermeer? Wij geven je tips op de Inspiratie pagina! Ontdek bijvoorbeeld waar je de lekkerste koffie kunt halen of waar je de uniekste foto's voor Instagram kunt maken.