Hof van Seghwaert, de buurttuin voor iedereen

| Bureau Citymarketing

Een groen pareltje midden in de woonwijk. De oude boomgaard, Hof van Seghwaert, is al tien jaar het groene hart van Seghwaert. Een decennium waarin de wijktuin is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek in de natuur voor mensen binnen en buiten de wijk. Samen koken in de buurtbuitenkeuken, tot rustkomen in de stiltetuin of helpen in de moestuin? Hof van Seghwaert is voor iedereen. 

Paradijs voor kinderen

Een derde van de boomgaard is speciaal ingericht als kindernatuurtuin. Hier kunnen kinderen klimmen, klauteren en ravotten in de modderkeuken. De uitkijktoren biedt een prachtig uitzicht over de boomgaard. Daarnaast is er een waterpomp waarmee kinderen heerlijk kunnen kliederen en spelen. Regelmatig worden er kindermiddagen georganiseerd met leuke workshops. 

Beestenboel

In Zoetermeer kun je deze zomer genieten van de leukste activiteiten. Van voorstellingen tijdens het zomerprogramma van het Stadstheater tot concerten bij Poppodium Boerderij. Liever vertier in de openlucht? Ook buiten wordt van alles georganiseerd zoals Culinair, Rastaplas en Live at the Lake. Een overzicht van alle activiteiten en evenementen in Zoetermeer deze zomer vind je op de UITagenda.

Bekijk de UITagenda

Groente, fruit en wijn

In de moestuin van de Hof worden verschillende groenten en fruitsoorten geteeld, van rode biet en courgette tot bramen en frambozen. Bezoekers kunnen de producten zoals vers sap, jam en groentes, tijdens openingstijden kopen. Het assortiment is afhankelijk van het seizoen. Ook is er een wijngaard met 100 biologisch geteelde wijnstokken. Enthousiaste donateurs kunnen een wijnstok adopteren en deelnemen aan activiteiten zoals snoeien en oogsten. 

Jubileum

Dit jaar bestaat Hof van Seghwaert 10 jaar. Om dat te vieren wordt er momenteel via Crowdfunding geld opgehaald voor een mooie Jeu de Boulesbaan. Op 14 juli wordt het jubileum gevierd en de Jeu de Boulesbaan onthuld. De hele dag heeft een frans tintje. Kijk voor meer informatie over de actie op de website van Hof van Seghwaert.  

Activiteiten

De Hof van Seghwaert is het hele jaar door open en biedt in elk seizoen iets unieks. Er staan altijd leuke activiteiten op de planning. Zo wordt er iedere laatste vrijdag van de maand gekookt voor de buurtbewoners en vrijwilligers in de Hof. Voor kinderen staat er elke twee weken een leuke workshop op het programma en wordt er regelmatig voorgelezen door de VoorleesExpress. Daarnaast worden er ook geregeld andere activiteiten georganiseerd. Zo kliederen kinderen op vrijdag 28 juni lekker in de modder tijdens de nationale Modderdag en staat er maandag 1 juli een kruidenthee proeverij gepland.

Meer zomerse tips

-

Terrastuinen ontdekken, spelen in het water of lekker borrelen deze zomer? In onze artikelen geven wij meer tips voor jouw zomer in Zoetermeer!